Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2006

Πορεία για την Παλαιστίνη στις 20 Γενάρη 2007

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκέμβρη στο κτίριο της ΓΣΕΕ σύσκεψη πολιτικών και κοινωνικών φορέων με θέμα τη διοργάνωση κινητοποίησης αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διοργάνωση διαδήλωσης υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού στις 20 Γενάρη 2007. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πάρκο Ελευθερίας και θα καταλήξει στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αποκλεισμό και τις επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα, τον οικονομικό στραγγαλισμό της Παλαιστινιακή Αρχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την «αμυντική» συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ. Όπως είναι ευνόητο θα τεθούν επίσης και τα κεντρικά αιτήματα του Παλαιστινιακού κινήματος; Ανεξάρτητο κράτος, απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων , απομάκρυνση εποίκων, λύση του προσφυγικού.

Η διαδήλωση θα διοργανωθεί από Ανοιχτή Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Στην Επιτροπή είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν όσες συλλογικότητες (κοινωνικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές, δημοτικές) και μεμονωμένοι πολίτες θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύης τους στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη.

Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε σχετικές με το θέμα κινητοποιήσεις να γίνουν την ίδια μέρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Γι’ αυτό γίνεται έκκληση σε τοπικές συλλογικότητες να συγκροτήσουν ανάλογες τοπικές επιτροπές πρωτοβουλίας. Επίσης, είναι αναγκαίο το κάλεσμα για τη διαδήλωση να υπογραφτεί από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, συνδικάτων και δημοτικών κινήσεων.

Την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ. στο κτίριο της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για να συζητήσει την αφίσα και την προκήρυξη της διαδήλωσης, καθώς και για να οργανώσει την καμπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: