Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Υπογράψτε την έκκληση για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων βουλευτών

Για να υπογράψετε την έκκληση πηγαίνετε εδώ.

Όνειδος για τη Δημοκρατία: 51 Παλαιστίνιοι βουλευτές και υπουργοί κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές μαζί με άλλους 11.870 Παλαιστίνιους πολίτες

Του Iqbal Tamimi

Ένα σοβαρό έγκλημα και ένα νέο χαστούκι στο πρόσωπο της δημοκρατίας συντελείται από το σιωνιστικό σύστημα εναντίον των εκπροσώπων του Παλαιστινιακού λαού με την απαγωγή Παλαιστινίων υπουργών και βουλευτών.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των συλλήψεων ήταν εκείνη του βουλευτή Ahmed al-Haj από την πόλη Νάμπλους στις 16/12/2007. Ο Al-Haj είναι πάνω από 70 ετών.

Έξι μέρες νωρίτερα, στις 10 του Δεκέμβρη, είχε απαχθεί και η Δρ. Maryiam Saleh υπουργός Γυναικείων Θεμάτων στην Παλαιστινιακή κυβέρνηση. Η Δρ. Maryiam είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου από το διαμέρισμα της Ραμάλας.

Ο υπουργός των Παλαιστινίων Κρατουμένων είναι στη φυλακή εδώ και πολλά χρόνια… για πέμπτη φορά.

Υπάρχουν περισσότεροι από 11.870 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, οι 117 είναι μητέρες. Ορισμένες γεννούν αλυσοδεμένες και τα παιδιά τους εξαναγκάζονται να μεγαλώνουν στα κελιά χωρίς παιδική ηλικία, χωρίς παιχνίδι, χωρίς έξοδο από εκεί.

Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για την έλλειψη συνθηκών υγιεινής, ή ιατρικής φροντίδας. Ορισμένοι κρατούμενοι στερούνται τα ζεστά ρούχα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Κρατούνται σε 30 διαφορετικές φυλακές και κέντρα κράτησης.

1.189 φυλακισμένοι είναι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές και των δύο φύλων, 330 κρατούμενοι είναι παιδιά. Δεν φυλακίζονται μόνο οι μαθητές, αλλά και οι δάσκαλοί τους, υπάρχουν 107 Παλαιστίνιοι καθηγητές στις ισραηλινές φυλακές. 1.150 κρατούμενοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Σε μεγάλο αριθμό κρατουμένων αρνούνται τις επισκέψεις μελών των οικογενειών τους.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στη φυλακή της ερήμου Νεγκέβ και σε άλλα στρατόπεδα κρατουμένων, όπως η φυλακή Ofer κοντά στη Ραμάλα, και σε Hawara, Qadumim, Megiddo, Nafha, Beer Sheva, Ashkelon και άλλες φυλακές ριγούν από το κρύο, τη βροχή και το χιονιά που έρχεται από τις βόρειες περιοχές, ειδικά εκείνοι που κρατούνται μέσα σε σκηνές εν μέσω τειχών και δέχονται το σκληρό κρύο από την έρημο, ζώντας μέσα σε υγρές από το χιόνι και τη βροχή σκηνές, κοιμώμενοι σε σανίδες από ξύλο που ποτίζει υγρασία.

Σύντομα, στις 17 Απριλίου είναι η Διεθνής ημέρα για τους κρατούμενους. Ελπίζουμε ότι μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου με τη δική μας στην αποκήρυξη των ενεργειών της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αυτών των κρατουμένων και να απαιτήσεις την απελευθέρωσή τους ώστε να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους.

Μην στηρίζεσαι στη δημοσιογραφία για να μάθεις τις ειδήσεις, οι δημοσιογράφοι ήταν οι πρώτοι που δέχτηκαν επίθεση και παρεμποδίστηκαν ώστε κανένας να μην μάθει τι συνέβαινε. Έχουν καταγραφεί 1.147 επιθέσεις Ισραηλινών εναντίον δημοσιογράφων μόνο μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2000 και 31 Μαρτίου 2007.

Παρακαλούμε υπογράψτε την έκκληση και δώστε λίγη χαρά στους κρατούμενους. Ελπίζουμε να μαζέψουμε τουλάχιστον 11.000 υπογραφές, μία για κάθε φυλακισμένο και να παρουσιάσουμε την έκκληση στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε φορείς όπως η Διεθνής Αμνηστία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Παρακαλούμε διαδώστε αυτή την έκκληση σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε. Ήρθε πια ο καιρός να δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο σε ανθρώπινο επίπεδο.

Για να υπογράψετε την έκκληση πηγαίνετε εδώ: http://www.thepetitionsite.com/1/ release-11000-palestinians-in-israeli-jails

Δεν υπάρχουν σχόλια: