Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Απόπειρα άρσης της πολιορκίας της Γάζας με την αποστολή κονβόι φαρμάκων αξίας 50.000 ευρώ

Δελτίο Τύπου - 6 Φεβρουαρίου 2008

Το Δίκτυο Παλαιστινιακής Νεολαίας (Palestinian Youth Network, PYN), μαζί με τον ισπανικό σύλλογο Ειρήνης (Paz Ahora) και το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM) Ισπανίας, θα παραδώσουν φάρμακα αξίας 50.000 ευρώ στις κλινικές των οκτώ προσφυγικών καταυλισμών των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα.

Η αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο Julio Rodriguez, πρόεδρος της Paz Ahora και ο Saif Abukeshek, γενικός συντονιστής του Δικτύου Παλαιστινιακής Νεολαίας θα μεταβούν στο Κάιρο την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, όπου θα συναντηθούν με εκπροσώπους της UNRWA και θα αγοράσουν τα φάρμακα που θεωρούνται περισσότερα αναγκαία στις κλινικές της στη Γάζα. Θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στη Γάζα, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας με την Αίγυπτο το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

«Οι κοινωνίες πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο δεν πρέπει να ανεχτούν την αδικία που υφίσταται η Παλαιστίνη, αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα είναι εγκλήματα πολέμου και συλλογική τιμωρία. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της Paz Ahora, Julio Rodriguez.

Ο ερμητικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας στερεί από 1,5 εκατομμύρια Παλαιστινίους τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία είδη όπως καύσιμα και ηλεκτρισμό, σύροντας το λαό της Γάζας σε αργό θάνατο. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Διεθνή Καμπάνια End the Siege on Gaza, 90 ασθενείς έχουν πεθάνει από τον Ιούνιο του 2007 ως άμεσο αποτέλεσμα του αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ, το οποίο τους απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. 107 είδη βασικών φαρμάκων έχουν σωθεί από τη Λωρίδα της Γάζα και άλλα 97 είδη τελειώνουν. Σύμφωνα με τον Γενικό Διοικητή της UNRWA «η Γάζα είναι στα πρόθυρα του να μετατραπεί στην πρώτη περιοχή στον κόσμο η οποία εμπρόθετα υποβιβάζεται σε μια κατάσταση αξιοθρήνητης ένδειας, εν γνώσει, με τη συναίνεση και –κάποιοι θα έλεγαν- με την ενθάρρυνση της διεθνούς κοινότητας».

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι μια νέα Νάκμπα (Καταστροφή). Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας είναι εξοργιστική, αλλά η παλαιστινιακή νεολαία σε ολόκληρο τον κόσμο αρνείται να αποτελεί μέρος αυτής της σιωπής. Οργανωνόμαστε για να υποστηρίξουμε την επιβίωση των αδελφών μας στη Γάζα, και παράλληλα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να τερματιστεί η καταπίεση εκ μέρους του Ισραήλ και η συστηματική άρνηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού μας» δήλωσε ο Saif AbuKeshek, Γενικός Συντονιστής του Δικτύου της Παλαιστινιακής Νεολαίας.

Επικοινωνία:

Για αραβικά και αγγλικά: Saif Abukeshek (Κινητό: +34.678.129.102)

Email: media@pal-youth.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: