Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 4/3, 6:30μμ, Σύνταγμα

Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 4/3, 6:30μμ, Σύνταγμα

Η κτηνώδης επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Μόνο τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από το στρατό κατοχής. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται τουλάχιστον 19 παιδιά. Επιπλέον, οι ισραηλινές επιθέσεις καταστρέφουν ζωτικής σημασίας πολιτικές υποδομές όπως οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις της ΜΚΟ Medical Relief.

Είναι προφανές ότι το Ισραήλ θέλοντας να εξαλείψει την παλαιστινιακή αντίσταση δεν έχει κανένα δισταγμό να βάλει στο στόχαστρο ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας. Θέτει, δηλαδή, σε πλήρη εφαρμογή τη φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης. Έτσι κι αλλιώς, ο πολύμηνος ασφυκτικός αποκλεισμός έχει στερήσει από τους κατοίκους της Γάζας βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες προκαλώντας μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση. Με δεδομένες τις ισραηλινές στοχεύσεις, είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα.

Εξίσου προφανές με το τι κάνει το Ισραήλ είναι και το ποιοι το στηρίζουν. Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τη συνένοχη σιωπή της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» (δηλαδή των ΗΠΑ, της ΕΕ, και των αραβικών κρατών), αλλά και την ενεργητική στρατιωτική συνδρομή των ΗΠΑ με την αποστολή στα ανοιχτά του Λιβάνου του πολεμικού πλοίου USS Cole. Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε και την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής πίεσης από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ.

Για μια ακόμα φορά θα επαναλάβουμε ότι ο μόνος πραγματικό σύμμαχος στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας. Μόνο η μαζική κινητοποίηση μπορεί να θέσει φραγμό στην ισραηλινή κτηνωδία. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Μαρτίου στις 6:30 μμ στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος (απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη). Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν τον αγώνα των Παλαιστινίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η επίθεση και ο αποκλεισμός στη Γάζα.

· Σταματήστε τώρα τη σφαγή στη Γάζα!

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Αθήνα 3/3/2008 Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: