Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση εμποδίζει αποστολή αλληλεγγύης στη Γάζα

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Ενάντια στην Πολιορκία της Γάζας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Campo Antiimperialista. Η αποστολή είχε τρομερό ενδιαφέρον και τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να κάνω μια πιο αναλυτική παρουσίαση της δράσης και της προοπτικής της. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο Campo και στο Islam online πηγαίνοντας στο Europeans Against the Siege.

Διαμαρτυρία ενάντια στη συνέργεια της Ε.Ε. στη γενοκτονία

Την 31η Μαρτίου 2008 μια διεθνής αποστολή περίπου 30 συμμετεχόντων από την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιορδανία, την Ισλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Παλαιστίνη, τη Σκωτία, την Τουρκία και τη Χώρα των Βάσκων ήταν αποφασισμένη να φτάσει στη Ράφα για να παραδώσει βοήθεια στον πολιορκημένο παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην θαρραλέα του αντίσταση.

Αλλά οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν την αποστολή στην Μπαλάντουα, 190 χλμ από τα σύνορα. Αφού κάναμε διαμαρτυρία στο τσεκ πόιντ αρχίσαμε να περπατάμε προς τη Ράφα, όταν απαγορεύτηκε στο λεωφορείο μας να συνεχίσει. Τελικά, αφού η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και πήρε τα διαβατήριά μας απειλώντας μας με σύλληψη, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία μας πίσω στο Κάιρο. Μια διαμαρτυρία στήθηκε έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λάβαμε ενθαρρυντική υποστήριξη από τον αιγυπτιακό λαό και τα μέσα ενημέρωσης. Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις και τους λαούς του κόσμου να ασκήσουν πίεση στο Κράτος του Ισραηλινού Απαρτχάιντ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. καθώς και στην αιγυπτιακή κυβέρνηση για να σταματήσει ο αποκλεισμός γενοκτονίας της Γάζας.

Φέτος τιμούμε την επέτειο των 60 χρόνων που έχουν περάσει από τη Νάκμπα, την καταστροφή, τον διωγμό και την εθνοκάθαρση που ακολούθησε την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί μ’ ένα νέο ολοκαύτωμα τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα, δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί. Τη στιγμή που οι κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν αρθρώνουν ούτε λέξη για να σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, εμείς εκπροσωπούμε τη συνείδηση όλων εκείνων στην Ευρώπη που κατανοούν ότι ο λαός της Γάζας δεν θα έπρεπε να τιμωρείται για τη δημοκρατική εκλογή της Χαμάς ως κυβέρνησης.

Αποδείξαμε το ζητούμενο, τη συνέργεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο απάνθρωπο και καταστροφικό αμερικανό-ισραηλινό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Γάζα. Αυτό ήταν ένα μόνο βήμα μιας σειράς ενεργειών που θα λάβουμε από δω και πέρα με σκοπό να φέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα της πολιορκίας της Γάζας και τον τερματισμό της στην πράξη. Καλούμε κάθε έντιμο άνθρωπο να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευρωπαϊκή Καμπάνια Ενάντια στην Πολιορκία της Γάζας

1η Απριλίου 2008, Κάιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: