Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Κάλεσμα σε περικύκλωση-διαμαρτυρία της αιγυπτιακής πρεσβείας

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί σε περικύκλωση-διαμαρτυρία της πρεσβείας της Αιγύπτου (Β.Σοφίας 3, έναντι Βουλής) σήμερα Παρασκευή 11 Απρίλη στις 5μμ

Επίσης κυκλοφορεί στην Αίγυπτο κάλεσμα σε λαϊκή ανυπακοή την Κυριακή 4 Μαΐου (τα γενέθλια του Μουμπάρακ): να φοράνε όλοι μαύρα ρούχα ή περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τους θανάτους στο Μαχάλα και να τοποθετήσουν λευκές σημαίες στα μπαλκόνια τους. Υπάρχουν σκέψεις κάτι ανάλογο να γίνει και σε άλλες χώρες.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Συμμαχίας:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ!

ΚΑΤΩ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων!

Το αντιπολεμικό κίνημα χαιρετίζει την εργατική Ιντιφάντα της Αιγύπτου με περικύκλωση της πρεσβείας της Αιγύπτου την Παρασκευή 11 Απρίλη, 5μμ.

Η βάρβαρη καταστολή της μεγάλης απεργίας των κλωστοϋφαντουργών της Μαχάλα στην Αίγυπτο που άφησε πίσω της δύο νεκρούς, ο ένας ένα εννιάχρονο αγόρι, ξεσηκώνει κύμα οργής και αγανάκτησης διεθνώς ενάντια στην δικτατορία του Μουμπάρακ που δολοφονεί.

Έφτασαν να περικυκλώσουν τις 24.000 απεργούς με δύναμη 35.000 πάνοπλων αστυνομικών ενώ η επίθεση στους διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους σε πολλά μέρη του Καΐρου ήταν άγρια και οδήγησε σε χιλιάδες συλλήψεις αγωνιστών συνδικαλιστών και φοιτητών αλλά και αγωνιστών όλων των πολιτικών ρευμάτων που στήριξαν την εργατική εξέγερση. Απήγαγαν και βασάνισαν τους ηγέτες της απεργιακής επιτροπής Καμάλ Ελ Φαγιούμι και Ταρέκ Αμίν. Περικύκλωσαν πανεπιστήμια στα οποία σοσιαλιστές φοιτητές οργάνωσαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς.

Ο Μουμπάρακ, κατέστειλε την απεργία με αγριότητα αλλά και πανικό γιατί συγκέντρωνε την συμπάθεια εκατομμυρίων εργαζόμενων που αγανακτούν με την νοθεία στις εκλογές την ώρα που ακούνε υποσχέσεις για εκδημοκρατισμό, που είναι εξοργισμένοι γιατί είναι ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενάντια στην αντίσταση στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο.

Συμπαραστεκόμαστε στην εξέγερση της εργατικής τάξης της Αιγύπτου, του πιο πολύτιμου σύμμαχου του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος και της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, στην κατοχή και στον σιωνισμό.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Καλούμε την κυβέρνηση Καραμανλή να σταματήσει τις λυκοφιλίες με την χούντα του Μουμπάρακ. Να σταματήσει να στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή.

Καλούμε τα συνδικάτα να στηρίξουν έμπρακτα τους αγωνιζόμενους εργάτες της Αιγύπτου που συγκρούονται με τον νεοφιλελευθερισμό και την δικτατορία του Μουμπάρακ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.stop-the-war.gr

Υ.Γ. Απεργοί συνδικαλιστές από την Αίγυπτο ετοιμάζονται να επισκεφθούν την Αθήνα τον Μάιο.

Επικοινωνία με: Γιάννη Σηφακάκη 6946093043, Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: