Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Μετράει αντίστροφα για τη Γάζα;

Πηγή: Associated Press

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ «πάγωσε» το σχέδιο μείωσης της παροχής ρεύματος στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά μόλις την επόμενη μέρα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε στο Ραδιόφωνο του Στρατού ότι «κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά σε μια εισβολή στη Γάζα».

Εντωμεταξύ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εναντίον των κυρώσεων με το επιχείρημα ότι συνιστούν μορφή συλλογικής τιμωρίας του πληθυσμού. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Σιγοντάροντας τη δήλωση Μπαράκ περί εισβολής στη Γάζα ο ισραηλινός υπουργός υποδομών είπε ότι «η εναλλακτική λύση (αντί των κυρώσεων) είναι ότι αύριο ή μεθαύριο θα αναγκαστούμε να φέρουμε τρεις ή τέσσερις μεραρχίες μέσα στη Γάζα».

Αργά την Τρίτη το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Καν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Γάζας κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι, μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ρίξει πύραυλο σε σπίτι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Ο στρατός δήλωσε ότι επρόκειτο περί λάθους και ότι αρχικός στόχος ήταν ομάδα ενόπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: