Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Πρώτη Παλαιστινιακή Σύνοδος για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (BDS)

Πρώτη Παλαιστινιακή Σύνοδος για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (BDS)

22 Νοεμβρίου 2007

Al-Bireh, Ramallah

Αποσπάσματα από την Περίληψη

Η Καμπάνια για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ θα αναζωογονήσει τη λαϊκή αντίσταση και θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού

Ένα σημαντικό σημείο καμπής στην οικοδόμηση της παγκόσμιας καμπάνιας BDS επιτεύχθηκε στη Ραμάλα, στις 22 Νοεμβρίου 2007. Περίπου 300 ακτιβιστές, μέλη σωματείων, ενώσεων και ΜΚΟ σε πόλεις, χωριά και προσφυγικούς καταυλισμούς της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με παρατηρητές από το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Νότιο Αφρική, προσήλθαν σε μια ημερίδα και συζήτησαν για τους τρόπους προώθησης όλων των μορφών του μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ μέσα στις παλαιστινιακές κοινωνικές οργανώσεις, σωματεία, καθώς και στους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και πολιτισμικούς θεσμούς. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες έφυγαν από τη σύνοδο μ’ ένα αίσθημα επιτυχίας: τέθηκαν πρακτικές συστάσεις για την οικοδόμηση της λαϊκής παλαιστινιακής καμπάνιας BDS ως στρατηγικής μορφής λαϊκής αντίστασης στον μακρόπνοο αγώνα που ανοίγεται μπροστά εναντίον του καθεστώτος απαρτχάιντ του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

…..

Για την Διεθνή/Παγκόσμια Καμπάνια

Στρατηγική και Μήνυμα

  • Να τονιστεί ότι η καμπάνια BDS δεν στοχοποιεί αποκλειστικά την οικονομία του Ισραήλ, αλλά θέτει σε αμφισβήτηση τη νομιμοποίηση του Ισραήλ, ως αποικιακού κράτους απαρτχάιντ, στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας. Γι’ αυτό χρειάζονται προσπάθειες όχι μόνο για την προώθηση του καταναλωτικού μποϊκοτάζ, αλλά και για μποϊκοτάζ στα πανεπιστήμια, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.
  • Η καμπάνια Νάκμπα-60 το 2008 είναι μια καμπάνια για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, που συμπεριλαμβάνει το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των εορτασμών για τα «60χρονα του Ισραήλ».

Στόχοι

* Επιλέξτε στόχους για μποϊκοτάζ που παρέχουν ευκαιρίες δημόσιας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Συμμαχίες

Καθώς συνεχίζεται η δουλειά με τους μεγαλύτερους (πιθανούς) συμμάχους (δηλαδή σωματεία, θρησκευτικές οργανώσεις/εκκλησίες, πολιτικά κόμματα) δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε:

  • Παλαιστίνιους και από άλλα αραβικά μέσα ανταποκριτές στις χώρες δραστηριοποίησης: ενημερώστε τους για τις πρωτοβουλίες BDS και ενθαρρύνετέ τους να τις μεταδίδουν στο κοινό της Παλαιστίνης και του αραβικού κόσμου.
  • Υποστηρίξτε άλλους αγώνες στον «πλανητικό νότο» και αγώνες περιθωριοποιημένων κοινωνιών στο «βορρά» και ενθαρρύνετε τους δεσμούς με την παγκόσμια καμπάνια BDS.

Συντονισμός

· Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες ιστοσελίδες (όπως του PACBI) και λίστες για να ενημερώνεστε και να συντονίζετε τις παγκόσμιες δράσεις και καμπάνιες έως ότου μία κεντρική ιστοσελίδα BDS αναλάβει αυτό το ρόλο.

· Μέχρι στιγμής, το Διεθνές Συντονιστικό Δίκτυο για την Παλαιστίνη (ICNP) λειτουργεί ως (συμβολικό, προσωρινό) δίκτυο συντονισμού για την παγκόσμια καμπάνια BDS.

· Οι συμμετέχοντες προτείνουν να πραγματοποιηθεί μια ειδική σύνοδος για το BDS τον Νοέμβριο του 2008, με σκοπό να οριστικοποιηθεί και να βελτιωθεί ο μηχανισμός του παγκόσμιου συντονισμού.

Η σύνοδος συνεκλήθη από το Παλαιστινιακό Δίκτυο ΜΚΟ (PNGO), τη συμμαχία OPGAI, το PACBI την Καμπάνια Ενάντια στο Τείχος-Απαρτχάιντ (Anti-Apartheid Wall Campaign). Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους:

Muwatin, The Palestinian Institute for the Study of Democracy, OPGAI-Occupied Palestine and Golan Heights Advocacy Initiative, BADIL Resource Center, PMRS-Palestinian Medical Relief Society, UHWC-Union of Health Work Committees, UAWC-Union of Agricultural Relief Work Committees που έκαναν αυτή τη σύνοδο πραγματικότητα. Ευχαριστούμε επίσης την Watan TV για την κάλυψη, τη μετάδοση των σχετικών ειδήσεων και την παροχή εθελοντών που βοήθησαν στα οργανωτικά.

Αυτή η αναφορά συντάχθηκε από την Καθοδηγητική Επιτροπή της Συνόδου

Για να δείτε και να υιοθετήσετε την Παλαιστινιακή Έκκληση BDS του 2005: www.bds-palestine.net

1 σχόλιο:

Michalis είπε...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!!
Αν θέλετε να Διαφημίσετε το blog σας Δωρεάν για να έχετε περισσότερους επισκέπτες:

http://greece-soccer.blogspot.com/2007/08/12.html