Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Ιταλική αποστολή αλληλεγγύης στη Γάζα (2)

Νέα ευκαιρία εισόδου στη Γάζα;

Δεύτερη ενημέρωση από την ιταλική αποστολή αλληλεγγύης στη Γάζα

Χθες, η ημέρα ολοκληρώθηκε παρακολουθώντας το al Jazeera που είχε ρεπορτάζ τόσο για τις αποστολικές ευχές Urbi και Orbi, όσο και για την αποστολή μας.

Σήμερα, 24 Δεκέμβρη, λάβαμε τηλεφώνημα από τις αρχές της Γάζας που εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό. Ήταν έτοιμοι να μας υποδεχτούν με τιμές. Πληροφορηθήκαμε ότι τα νέα για την αποστολή μας μαθεύτηκαν σε ολόκληρη τη Γάζα. Την ίδια στιγμή η ενημέρωση αλληλεγγύης της «Λαϊκής Επιτροπής ενάντια στην Πολιορκία» στάλθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα το πρωί δώσαμε συνέντευξη τύπου στη Ραμάλα με την ευγενική αρωγή των παλαιστίνιων φίλων μας. Ήμασταν οι καλεσμένοι της "Ramattan TV" που συνεργάζεται με πολυάριθμα αραβικά μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες δημοσιογράφοι ήταν παρόντες συμπεριλαμβανομένου του καναλιού Al Arabia TV που έχει μεγάλη επιρροή. Η Maria Grazia Ardizzone από το Anti-imperialist Camp τόνισε το πολιτικό νόημα της αποστολής μας, να γίνει γνωστός ο χαρακτήρας γενοκτονίας του εμπάργκο. Ο Ugo Giannangeli, που ήταν διεθνής παρατηρητής στις εκλογές που ανέδειξαν τη σαρωτική νίκη της Χαμάς, δήλωσε ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συναντήσουμε τη νόμιμη κυβέρνηση που καθαίρεσε ο Αμπού Μάζεν. Ο Don Franzoni, αφού αποκήρυξε την υποταγή της ιταλικής κυβέρνησης αναφορικά με το Ισραήλ, αναφέρθηκε στο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των Χριστιανών για διάλογο με τους Μουσουλμάνους, πρωτίστως με εκείνους που μάχονται ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης. Ο γερουσιαστής Fernando Rossi έκλεισε την ενημέρωση περιγράφοντας τον αγώνα του μέσα στο ιταλικό κοινοβούλιο ενάντια στις ξένες ιταλικές αποστολές, όπως εκείνη στο Αφγανιστάν. Ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει με νέα αποστολή αποτελούμενη από βουλευτές που θα συναντήσουν επίσης τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο ιταλικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ και προέβη σε μια ενέργεια διαμαρτυρίας με σκοπό να πιέσει για μια νέα προσπάθεια από την ιταλική πρεσβεία να λάβει άδεια να εισέλθει στη Γάζα. Υποσχέθηκαν να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση αποφασίσαμε να παρουσιαστούμε εκ νέου στο τσεκπόιντ του Ερέτζ.

Τη νύχτα πήγαμε στη Βηθλεέμ όπου κάναμε διαμαρτυρία μπροστά στην εκκλησία της γεννήσεως με ένα πλακάτ που έγραφε «Στοπ στο εμπάργκο! Η Γάζα πρέπει να ζήσει!».

Leonardo Mazzei

Εκ μέρους της ιταλικής αποστολής αλληλεγγύης «Η Γάζα πρέπει να ζήσει»

Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη, 24 Δεκεμβρίου

************************************ Anti-imperialist Camp

www.antiimperialista.org

camp@antiimperialista.org

************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια: