Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

Έκκληση προς Όλες τις Καρδιές με Συνείδηση σε όλο τον κόσμο

Νάμπλους

28/2/2007

Την Κυριακή 25/2/2007, περισσότερα από 120 ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στην πόλη Νάμπλους στην οποία επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη και τις γειτονιές που την περιστοιχίζουν. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής (ΙΔΚ) ξεκίνησαν μια ευρεία και άγρια εκστρατεία στην πόλη, δύο σπίτια κατεδαφίστηκαν στην Παλιά Πόλη, ένα πυρπολήθηκε στη γειτονιά Al-Makhfyah και περισσότερες από 100 πόρτες «εμπορικών καταστημάτων» καταστράφηκαν, για να μην αναφέρουμε που έγινε στις εισόδους κάθε σπιτιού με την πρόφαση ότι ψάχνουν για «καταζητούμενους».

Στο πλαίσιο αυτό οι ΙΔΚ περικύκλωσαν τα νοσοκομεία της Πόλης, έκαναν έρευνες μέσα σε ασθενοφόρα και δυσχέραναν τις εργασίες των ιατρικών ομάδων στα νοσοκομεία, προκαλώντας σοβαρές και αρνητικές συνέπειες σε ασθενείς και στη θεραπεία τους.

Το νέο, ωστόσο παλιό, σενάριο της Εισβολής των Ισραηλινών Δυνάμεων στην Πόλη ανάγκασε όλα τα Ιδρύματα Υγείας να ενεργοποιήσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν αυτή τη θηριώδη επιχείρηση.

Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από νοσοκομεία και κατά τόπους ιδρύματα περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν, 40 πολίτες τραυματίστηκαν και ένας δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του.

Οι ενέργειες των ΙΔΚ που έμοιαζαν με κατάληψη κτιρίων προκάλεσαν φόβο και τρόμο στους πολίτες, οι ΙΔΚ θέτουν τον κόσμο σε κατ’ οίκον περιορισμό, δηλαδή, έβαλαν περισσότερους από 20 ανθρώπους σε ένα δωμάτιο και τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμη και στα ψυγεία τους. Δεχτήκαμε δεκάδες κλήσεις από φυλακισμένους ανθρώπους, και μετά βίας τους προσεγγίσαμε, πολλοί από αυτούς ήταν παιδιά, γυναίκες, και ορισμένοι υπέφεραν από χρόνιες ασθένειες (υπέρταση, διαβήτη κ.ά…).

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής παρακώλυσαν εσκεμμένα τη δουλειά των ιατρικών μας ομάδων, οι ισραηλινοί στρατιώτες έθεσαν υπό κράτηση για πάνω από 3 ώρες 5 από τους εθελοντές μας, σε μια άλλη περιοχή 3 από τους εθελοντές μας ξυλοκοπήθηκαν από τις ΙΔΚ, περισσότεροι από 35 εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από διάφορα ιδρύματα στην Παλιά Πόλη τέθηκαν επίσης υπό κράτηση, τα ασθενοφόρα απαγορευόταν να πλησιάσουν ή να εισέλθουν στην Παλιά Πόλη.

Τις δύο τελευταίες μέρες, οι ομάδες μας στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Επιτροπών Υγείας καθώς και εκείνες που εργάζονται στην περιοχή δέχτηκαν εκατοντάδες κλήσεις και εκκλήσεις από πολίτες που βρίσκονταν υπό κράτηση, και όλοι ζητούσαν να τους χορηγηθεί βρεφικό γάλα, ψωμί και φάρμακα ειδικά για εκείνους που έπασχαν από χρόνιες ασθένειες. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλες τις κλήσεις που λάβαμε εξαιτίας της αλαζονείας της ισραηλινής εξουσίας που μας απαγόρευσε να προσεγγίσουμε τις πληττόμενες οικογένειες και εξαιτίας της αδυναμίας μας λόγω έλλειψης προμηθειών.

Σε κανένα προηγούμενο περιστατικό οι ΙΔΚ δεν εισέβαλαν στους τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να κάνουν απευθείας ανακοινώσεις απειλώντας τους πολίτες που θα έτειναν χείρα βοηθείας προς τους «καταζητούμενους» και ζητώντας τους να καταγγείλουν τέτοιους ανθρώπους ενώ την ίδια στιγμή έδωσαν στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα των «καταζητούμενων» στις εν λειτουργία τοπικές συχνότητες.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις Καρδιές με Συνείδηση να βοηθήσουν και να μας προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, από φάρμακα και βρεφικό γάλα για να εκπληρώσουμε το επαγγελματικό, εθνικό και ανθρωπιστικό καθήκον μας απέναντι στο λαό μας μέσα σε αυτές τις Απάνθρωπες και Βάρβαρες συνθήκες που επιφέρουν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη Γενικά και την Πόλη της Νάμπλους Ειδικά, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή πολιορκία τα τελευταία 5 χρόνια.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τα Διεθνή, Νομικά και Ανθρωπιστικά Ινστιτούτα, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να καταδικάσουν και να αποκηρύξουν την Ισραηλινή Καταπίεση που παραβιάζει και φαλκιδεύει όλους τους Διεθνείς Νόμους και Συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πόλη της Νάμπλους μετατράπηκε σε θέρετρο δολοφονίας και καταστροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής που ανακοίνωσαν ότι η εκστρατεία τους δεν έχει τελειώσει…

Εμείς στην Ένωση Επιτροπών Υγείας (UHCC) απευθύνουμε έκκληση προς εσάς να μας βοηθήσετε και να μας υποστηρίξετε με όποιο τρόπο μπορείτε, βρισκόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ανάγκη της βοήθειας και της συνδρομής σας προκειμένου να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε το λαό μας.

Ένωση Επιτροπών Υγείας Union of Health Care Committees (UHCC)

Al-Moutanabi St. Fraitkh Bldg. Nablus-Palestine.

Tele-Fax: 00972 9 2372432, 2336668.

Email: uhcc@palnet.com,

Website: www.uhcc-pal.org

P.O. Box: 796, Nablus-West Bank-Palestinian Authority.

Δεν υπάρχουν σχόλια: