Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Ψήφισμα Διεθνούς Συνόδου στο Chianciano

Πηγή: http://www.iraqiresistance.info/resolution.php

Με την Αντίσταση, για μια Δίκαιη Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Διεθνής Σύνοδος Chianciano Terme, Ιταλία, Μάρτιος 24/25, 2007

Παλαιστίνη, Ιράκ, Λίβανος, Αφγανιστάν.… Υποστήριξη της Αντίστασης! Ήττα της αμερικανικής αυτοκρατορίας, των ευρωπαίων συμμάχων της και των ανδρείκελων της στη Μέση Ανατολή!

Μια ιστορική μάχη μαίνεται στη Μέση Ανατολή. Το αποτέλεσμά της θα κρίνει το μέλλον της περιοχής και τελικά επίσης ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση – καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ και με την υποστήριξη των άλλων ιμπεριαλιστικών συμμοριών και τη βοήθεια των τοπικών τους σατράπηδων – ξεκίνησε ενάντια στο Αφγανιστάν και κορυφώθηκε με την εισβολή στο Ιράκ. Ο σκοπός της προχωράει πολύ πιο πέρα από την εδραίωση της παραδοσιακής Δυτικής κυριαρχίας.

Ξαναβρίσκοντας τις γενετικές αποικιοκρατικές ορέξεις του ο ιμπεριαλισμός πασχίζει να ασκήσει απευθείας και αδιαφιλονίκητη εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μένει χώρος ούτε για κυβερνήσεις ούτε για έθνη που αρνούνται να υποταχθούν στον αμερικανικό ιμπεριαλιστικό δεσποτισμό.

Ο ιμπεριαλισμός δικαιολόγησε τις επιθέσεις του ισχυριζόμενος ότι πολεμάει την «τρομοκρατία» και ότι «εξάγει τη δημοκρατία», κινητοποιημένος από το σοβινιστικό «πόλεμο των πολιτισμών» για μια νέα σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ. Αλλά με τον όρο «τρομοκρατία» εννοούν κάθε λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα και με τον όρο δημοκρατία εννοούν τις καμουφλαρισμένες δικτατορίες τις οποίες θρέφουν στις υποτακτικές σε αυτούς αραβικές χώρες.

Οι επιτιθέμενοι, από τη στιγμή που νίκησαν τις εχθρικές προς αυτούς κυβερνήσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έμειναν με την ψευδαίσθηση ότι είχαν επιτύχει τη νίκη.

Αντίθετα όμως ξεσήκωσαν αταλάντευτα ένοπλα κινήματα αντίστασης που –κερδίζοντας όλο και περισσότερη λαϊκή υποστήριξη- όχι μόνο κατάφεραν διάσπαρτα πλήγματα στους κατακτητές αλλά χάλασαν και τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.

Η Ιρακινή Αντίσταση, παρά την εχθρότητα της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», στηριζόμενη στα δικά της μέσα έπαιξε αποφασιστικό ρόλο. Δεν έθεσε μόνο τη βάση για τη μελλοντική της εθνική απελευθέρωση αλλά έδωσε επίσης μια εκπληκτική ώθηση σε όλα τα άλλα κινήματα αντίστασης των καταπιεσμένων λαών σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό καταδικάζουμε τις επίσημες προσπάθειες απομόνωσης της Ιρακινής Αντίστασης στην πλάτη του ιρακινού λαού. Απαιτούμε την εγκατάλειψη αυτών των προσπαθειών και την αναγνώριση της Ιρακινής Αντίστασης ως του μοναδικού νόμιμου εκπροσώπου του Ιρακινού λαού!

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Ιράν, ενώ βρίσκεται υπό την απειλή πολέμου από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει την κυβέρνηση μαριονέτα του Μαλίκι που μαζί με την αμερικανική κατοχή συνεχίζει να σφαγιάζει την Αντίσταση του Ιρακινού λαού.

Η πολεμική κραυγή της Ιρακινής Αντίστασης έδωσε περεταίρω ώθηση στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό ο οποίος ύστερα από δεκαετίες αδυσώπητης Ιντιφάντα κλιμάκωσε τον αγώνα του διώχνοντας τους Σιωνιστές από τη Γάζα και υπερψηφίζοντας εκείνες τις δυνάμεις που δεν πρόδωσαν τον ιστορικό στόχο της καθολικής απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Το Σιωνιστικό κράτος, χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού, για μια ακόμη φορά επιτέθηκε και εισέβαλε στον Λίβανο παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμής προς όφελός τους. Αντίθετα υπέστησαν μια ολέθρια ήττα. Η Λιβανική εθνική Αντίσταση, υπό την ηγεσία της Χεζμπολάχ, στην πραγματικότητα κατάφερε μια νίκη ιστορικής και στρατηγικής σημασίας που έπληξε βαθιά τη «Νέα Μέση Ανατολή» που σχεδίαζαν οι ΗΠΑ και ο Σιωνισμός.

Καταδικάζουμε όλες τις διεθνείς προσπάθειες αφοπλισμού της Αντίστασης στον Λίβανο σαν μια υπηρεσία που προσφέρθηκε στο Ισραήλ και καταδικάζουμε τον αμερικανικό και το γαλλικό ρόλο στην επιβολή μιας λύσης στο εγχώριο λιβανικό πρόβλημα παρέχοντας υποστήριξη σε μια αντισυνταγματική κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί το λαό.

Το αμερικανικό καθεστώς, ακόμα τυφλωμένο από τις ύβρεις των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών του, απάντησε με την ένταση της πολεμοκαπηλείας του.

Ενώ στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε μια γενοκτονία εναντίον των απελευθερωμένων περιοχών, στο Ιράκ οι ΗΠΑ αύξησαν τις δυνάμεις κατοχής ελπίζοντας έτσι να μπορέσουν να σταματήσουν την πίεση της Αντίστασης στην κυβέρνηση μαριονέτα και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις συνεργαζόμενες πολιτοφυλακές για να κλιμακώσουν την αδελφοκτόνα σύγκρουση ανάμεσα στα διαφορετικά συστατικά μέρη της εθνικής κοινότητας.

Στον Λίβανο, υπό την αιγίδα των τρομερών Ηνωμένων Εθνών, οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές έστειλαν τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία να παρατάξουν τις μονάδες τους ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να εμπλέξουν και αυτούς επίσης εκεί στα μόνιμα σχέδια εξολόθρευσης της εθνικής Αντίστασης και να φέρουν τον Λίβανο υπό την κηδεμονία τους.

Εφόσον οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Μέση Ανατολή, εφόσον δεν κλείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και εφόσον διατηρούν τη σιωνιστική οντότητα, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Κανένας λαός δεν μπορεί να κάνει ειρήνη με τους καταπιεστές του. Μια δίκαιη ειρήνη θα είναι εφικτή μόνο με τη νίκη των απελευθερωτικών κινημάτων. Για να μπορέσουν να νικήσουν τα κινήματα αντίστασης χρειάζονται τη στέρεη υποστήριξη όλων των αντιιμπεριαλιστικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον κόσμο αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να ενωθούν, να συντονιστούν, να σφίξουν τα χέρια τους στον αγώνα. Ο εχθρός τους είναι ο ίδιος, το ίδιο και ο σκοπός τους.

Όλες οι προσπάθειες διχασμού δεν θα γίνουν αποδεκτές απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε τις αντιπολεμικές και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και τα κινήματα των εργατών για να πολεμήσουμε την ιμπεριαλιστική και σιωνιστική κατοχή με μαζικές ενέργειες και για να τις σπρώξουμε προς μια αντιιμπεριαλιστική θέση σε πλήρη υποστήριξη της Αντίστασης.

Αγωνιζόμαστε να βαδίσουμε στο δρόμο που χάραξαν τα κινήματα Αντίστασης στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τον Λίβανο, παρέχοντας πραγματική υποστήριξη σ’ αυτούς τους αγώνες και στην ενότητά τους. Αυτή η ενότητα θα προχωρήσει βήμα-βήμα χτίζοντας ένα δίκτυο αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων για κοινή δράση ανοίγοντας την πιθανότητα η ελπίδα μεγάλων μερίδων του καταπιεζόμενου λαού καθώς και των κινημάτων Αντίστασης στο Νότο και το Βορρά, στην Ανατολή και τη Δύση να πραγματωθεί: μια ενιαία διεθνής αντιιμπεριαλιστική συμμαχία.

Τέρμα η Κατοχή – έξω όλοι οι ξένοι στρατοί! Συντριβή του Σιωνισμού – για την ολοκληρωτική απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Τέλος στον μόνιμο και προληπτικό πόλεμο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ – όχι στις πολεμικές απειλές εναντίον του Ιράν και της Συρίας! Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τις αμερικανικές επιθέσεις! Ενάντια στις κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος εκείνων που δεν υποτάσσονται στις δυτικές εντολές! Με την Αντίσταση για ένα διεθνές αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο!

Εκδόθηκε από το προεδρείο της συνόδου που οργανώθηκε από την Επιτροπή Ελεύθερου Ιράκ Ιταλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: