Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2006

Σταματήστε την πολιορκία! Σταματήστε τον πόλεμο!

Γάζα

Ένας μήνας διαμαρτυρίας 4.11.06 - 2.12.06

Η κοινότητα των οργανώσεων ειρήνης του Ισραήλ οργανώνει από κοινού μία συντονισμένη μαζική εκστρατεία ζητώντας από την ισραηλινή κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την εκλεγμένη παλαιστινιακή ηγεσία. Η κατάσταση στη Γάζα έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα – ανεπάρκεια σε νερό, ηλεκτρισμό και φάρμακα, διάχυτη πείνα, φτώχεια και ανεργία, σχολεία και άλλες υπηρεσίες εκτός λειτουργίας και συνεχής βομβαρδισμός και επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό. Από τις παλαιστινιακές εκλογές, τμήματα της διεθνούς κοινότητας και η ισραηλινή κυβέρνηση επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής. Το Ισραήλ έχει εντείνει την πολιορκία του και τις στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα από τότε που ο στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ πιάστηκε αιχμάλωτος. Εάν αυτή η πολιορκία συνεχιστεί θα δούμε να εξαπλώνονται οι ασθένειες, ο υποσιτισμός και η αναρχία. Η μετατροπή της Γάζας σε φυλακή είναι μια σκληρή πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους τόσο της Γάζας όσο και του Ισραήλ, ιδιαίτερα όσους βρίσκονται στο νότο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Adi Dagan, Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη, 050-8575730

Ένας μήνας δραστηριότητας σχεδιάζεται περιλαμβάνοντας διαδηλώσεις, δημόσιες εκδηλώσεις, άσκηση πίεσης και άλλα:

4.11.06 από τις 19:30 στην πλατεία Rabin στο Τελ Αβίβ (κατά την ετήσια εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Γιτζάκ Ράμπιν), διαμαρτυρία με μοίρασμα αυτοκόλλητων, μπαλονιών και φυλλαδίων και σχηματισμός ανθρώπινης αλυσίδας.

6.11.06 Δημόσια εκδήλωση στην αίθουσα Tzavta στο Τελ Αβίβ: «Διαπράττονται εγκλήματα πολέμου στη Γάζα;» Ομιλητές: Δρ. Iyad Sraj (ψυχίατρος από τη Γάζα), ο συγγραφέας Ronit Matalon, ο Sari Basi (δικηγόρος, αρχηγός του "Gisha") και ο δημοσιογράφος της Haaretz, Danny Rubinstein.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Κόκκινα Λιβάδια», ένα φιλμ των Ayelet Heller και Osnat Trabelsi που απεικονίζει τους παλαιστίνιους καλλιεργητές φράουλας των οποίων οι ζωές συνδέονται αναπόφευκτα με την Agrexco, τον εθνικό εξαγωγέα του Ισραήλ. Αγωνίζονται να παράγουν μια σοδιά, ενώ ταυτόχρονα δέχονται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό.

7.11.06 19:30 Bat Shalom, Ιερουσαλήμ

9.11.06 19:30 Το Δημοκρατικό Ουράνιο Τόξο Mizrahi, Τελ Αβίβ

16.11.06 20:00, Mazal, Τελ Αβίβ

18.11.06 αυτοκινητοπομπή στα σύνορα της Γάζας

2.12.06 μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Διεθνής εκστρατεία:

Σχεδιάζουμε μια διεθνή εκστρατεία που θα συντονίσει διαδηλώσεις σε 150 διαφορετικές πόλεις του κόσμου για να γνωστοποιηθεί το ζήτημα και να ασκηθεί πίεση στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Προγραμματισμένη ημερομηνία: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006

Απευθύνουμε έκκληση στα κέντρα αποφάσεων και στην κοινωνία πολιτών στην ΕΕ και στις ΗΠΑ να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να ανατρέψουν το μποϊκοτάζ.

Κνεσέτ και Κυβέρνηση: μια σύνοδος για την πολιορκία της Γάζας θα πραγματοποιηθεί στην Κνεσέτ. Στη διαμαρτυρία μας θα κάνουμε στόχο τους υπουργούς της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική της πολιορκίας.

Διοργανωτές: Συμμαχία των Γυναικών για την Ειρήνη, Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος, Gush Shalom (Ειρήνη Τώρα), Hadash, Επιστολή Τελειόφοιτων Γυμνασίου, Ραβίνοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Συμμαχία Φοιτητών, Yesh Gvul, Ta`ayush.

Δεν υπάρχουν σχόλια: