Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2006

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα στέλνει φάρμακα στο Λίβανο και συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Υπεράσπιση της Αντίστασης

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

Αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Βηρυτό η αποστολή αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που οργανώνεται από το Σύλλογο Ιντιφάντα. Η αποστολή θα συνοδεύσει στο Λίβανο φάρμακα και τρόφιμα που προσέφεραν το προηγούμενο διάστημα κοινωνικοί φορείς και (κυρίως) μεμονωμένοι πολίτες. Τα φάρμακα θα παραδοθούν στο χωριό Σρίφα του Νοτίου Λιβάνου που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς και στο Παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο Εϊν Ελ Χίλγουεϊ (πρόκειται για τα μεγαλύτερο Παλαιστινιακό στρατόπεδο στο Λίβανο). Η αποστολή αυτής της βοήθειας δεν είναι χειρονομία φιλανθρωπίας, αλλά πράξη έμπρακτης πολιτική αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, η αποστολή θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Υπεράσπιση της Αντίστασης που οργανώνεται από τη Χεζμπολά, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου, το Κίνημα του Λαού και το Βήμα Εθνικής Ενότητας. Στόχοι της Διάσκεψη είναι η στήριξη της Λιβανέζικης αντίστασης, ο συντονισμός της διεθνούς αλληλεγγύης, καθώς και η ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας στη Μέση Ανατολή.

Στην πρόσκληση του Συλλόγου Ιντιφάντα για τη συγκρότηση της αποστολής αλληλεγγύης ανταποκρίθηκαν οι ακόλουθοι φορείς: ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, εφημερίδα Βαβυλωνία, εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος, ΚΟΕ, Νεολαία Συνασπισμού, Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2006

Τηλ. επικοινωνίας: 6977 238673 (Γεωργία Μυλωνάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: