Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2006

Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά της διεθνούς κοινότητας

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά της διεθνούς κοινότητας

Κανένας χαρακτηρισμός δεν αρκεί για να αποδώσει τη φρίκη των πρόσφατων γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας. Χθες, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006, 18 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους ή ξυπνώντας μέσα στον εφιάλτη της ισραηλινής βαρβαρότητας. Τα 10 ήταν παιδιά και όλοι οι νεκροί μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60.

Επί μία εβδομάδα η πόλη Μπεΐτ Χανούν στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ σφυροκοπείται και καταβάλει βαρύ φόρο αίματος στην ισραηλινή κατοχή και τη δυτική αδιαφορία. Περίπου 50 είναι οι νεκροί τις τέσσερις μέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης της Τετάρτης, 250 οι τραυματίες και περισσότεροι από 1.500 οι συλληφθέντες.

Ολόκληρος ο λαός της Λωρίδας της Γάζας μετά την πολυδιαφημισμένη ισραηλινή «αποχώρηση» του περασμένου καλοκαιριού τρέφεται από το αίμα που δεν σταμάτησε να χύνει ο στρατός κατοχής. Όλοι οι άλλοι πόροι έχουν στερέψει. Ο αποκλεισμός των συνόρων έχει καταστήσει τη Γάζα ένα διευρυμένο Γκουαντάναμο για έναν ολόκληρο λαό.

Η Δυτική Όχθη δέχεται καθημερινές επιδρομές και θάβει τους δικούς της μάρτυρες ενώ οι συλληφθέντες μετατρέπονται σταδιακά σε αγνοούμενους. Ο οικονομικός αποκλεισμός που επέβαλε το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ μετά την ανάδειξη μέσα από δημοκρατικές εκλογές της Χαμάς στην εξουσία έχει βυθίσει τη χώρα στην ανέχεια.

Το μόνο που συγκρατεί τον παλαιστινιακό λαό από το βάραθρο της απόγνωσης είναι η βαθιά αλληλεγγύη που χωρίζει την κάθε μπουκιά ψωμιού σε μικρότερες για να μη μείνει κανένα στόμα αδειανό και κανένας άνθρωπος μόνος απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις.

Στην ασύλληπτη αυτή κατάσταση η διεθνής κοινότητα, όταν δεν σωπαίνει, τραυλίζει την «ανησυχία» της χωρίς να προβαίνει σε καμία ουσιαστική ενέργεια αφήνοντας τα πτώματα να στοιβάζονται και τον παλαιστινιακό λαό να λιμοκτονεί, ελπίζοντας ότι θα οδηγηθεί, όπως παραλίγο να γίνει, σε αδελφοκτονία και ανατροπή της κυβέρνησής του.

Είναι χρέος ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου να βροντοφωνάξει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο και βαθιά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και να απαιτήσει από τη διεθνή κοινότητα την άμεση παρέμβασή της για τον τερματισμό της ισραηλινής βαρβαρότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κι εμείς θέλουμε μια Νέα Μέση Ανατολή. Με ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ χωρίς κανένα Τείχος να κατατμίζει τη συνέχειά του, και το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων κατοχυρωμένο.

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: