Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Έκκληση αλληλεγγύης από το ΚΚ Αιγύπτου

Κομμουνιστικό Κόμμα Αιγύπτου

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

http://www.cpegypt.tk , mail:cpegypt@yahoo.com

Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η έκκληση αλληλεγγύης γράφτηκε βιαστικά και χρειάζεται μερικές βελτιώσεις, θα το εκτιμήσουμε αν τις κάνετε.

Παρακαλούμε προωθήστε την σε αδελφά κόμματα και υπογράψτε την.

Για φωτογραφίες από τα γεγονότα στην Αίγυπτο σήμερα ακολουθήστε το λινκ:

http://www.facebook.com/album.php?aid=23126&l=d3d67&id=572068033 ============

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Από νωρίς το πρωί, το κέντρο της πόλης και οι κύριες πλατείες στο Κάιρο καταλήφθηκαν από ειδικές δυνάμεις ασφαλείας και προσωπικό της ασφάλειας με πολιτικά. Και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως η Αλεξάνδρεια και Αλγκάρμπια οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στις κεντρικές πλατείες και οδούς. Ειδικά η πόλη Αλ Μαχαλά Αλκόμπρα ήταν το θέατρο των μαζικότερων σημερινών διαδηλώσεων. Περίπου 200 αγωνιστές έχουν ήδη συλληφθεί σε διάφορες επαρχίες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Ένας αριθμός εργατών απεργεί σε ένδειξη αλληλεγγύης στα αιτήματα των απεργών εργατών της υφαντουργίας του Γκαζλ Αλ Μαχαλά, ιδιαίτερα τα αιτήματα οι μισθοί να συνδεθούν με την τεράστια αύξηση των τιμών που δεν επηρεάζουν μόνο τους εργάτες του Γκαζλ Αλ Μαχαλά, αλλά όλη την εργατική τάξη της Αιγύπτου.

Η απεργία των εργατών του Γκαζλ Αλ Μαχαλά μετατράπηκε σε μια κολοσσιαία διαδήλωση που κάλυψε ολόκληρη την πόλη Αλ Μαχαλά Αλκόμπρα. Οι φτωχοί άνθρωποι, οι χωρικοί και οι εργάτες συνέρευσαν στις διαδηλώσεις. Περίπου 30.000 πολίτες φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αύξηση των τιμών, ενάντια στα μονοπώλια, τον νεοφιλελευθερισμό και τις δυνάμεις της αγοράς.

Οι κεντρικές αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές εξαπολύοντας μαζικά χειροβομβίδες αερίου, σφαίρες καουτσούκ, ράβδους για ηλεκτροσόκ και πραγματικές σφαίρες, προκαλώντας εκατοντάδες τραυματισμούς μεταξύ των διαδηλωτών. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν και κρατούν τραυματισμένους και μη διαδηλωτές.

Τα νέα από την Αλ Μαχαλά Αλκόμπρα επιβεβαιώνουν τον θάνατο τουλάχιστον 2 πολιτών, ενός 9χρονου κοριτσιού και ενός 20χρονου άντρα.

Οι «μαύρες δυνάμεις», ένα παράρτημα των δυνάμεων ασφαλείας, έκαψαν μερικά καταστήματα, δημόσια κτίρια, τρένα και οχήματα, για να μπορέσουν να κατασκευάσουν κατηγορίες ενάντια στους συλληφθέντες διαδηλωτές και εργάτες. Ο στόχος τους είναι να σφίξουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από την κατάσταση της εργατικής τάξης και της αυξανόμενης κοινωνικής συνείδησης στην Αίγυπτο που έχει οξυνθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η έκκλησή μας προς εσάς είναι να υποστηρίξετε τα δίκαια αιτήματα των εργατών του Γκαζλ Αλ Μαχαλά και το δικαίωμά τους να επιλέγουν τα μέσα έκφρασης των αιτημάτων τους, όπως οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και κάθε άλλο μέσο.

Εμείς, οι κομμουνιστές και όλες οι δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις, προειδοποιούμε ότι το αστυνομικό κράτος θα ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία καταπίεσης ενάντια στην εργατική τάξη γενικά και τους εργάτες του Γκαζλ Αλ Μαχαλά ειδικότερα. Αυτές οι ανησυχίες απορρέουν από αυτά που είδαμε κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αλ Μαχαλά Αλκόμπρα σήμερα και από την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν κατηγορίες εναντίον των ηγετών των εργατών.

Με εκτίμηση,

Κομμουνιστικό Κόμμα Αιγύπτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: