Του Khalid Amayreh από την Κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ
Είναι το αραβικό πετρέλαιο πιο πολύτιμο από το αραβικό αίμα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί Παλαιστίνιοι αυτές τις μέρες μπροστά στο δισταγμό των πλούσιων πετρελαιοπαραγωγών αραβικών κρατών να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους να αντέξουν την πιο άγρια σφαγή που εξαπέλυσε ποτέ ο Σιωνισμός ενάντια στην ίδια την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού.
Σήμερα, τέσσερα αραβικά κράτη (Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ) παράγουν σχεδόν 20 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου τη μέρα. Μετατρεπόμενα σε δολάρια, μόνο αυτά τα τέσσερα κράτη βγάζουν πάνω από 2 δις δολ. τη μέρα ή 60 δις δολ. το μήνα, σχεδόν 720 δις δολάρια το χρόνο.
Τώρα πόσο από αυτό το κολοσσιαίο ποσό χρημάτων αφιερώνεται στη στήριξη της παλαιστινιακής αταλάντευτης στάσης ενώπιον του διαβολικού σιωνισμού, που προσδοκά να καταλάβει, να υποδουλώσει και προφανώς να αφανίσει Άραβες και Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή και παραπέρα;
Πόσο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το 1,5 εκατομμύριο των κατοίκων της Γάζας να ξεπεράσουν το συνεχιζόμενο ναζιστικού τύπου ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, που έχει ήδη σκοτώσει και ακρωτηριάσει χιλιάδες και έχει καταστήσει ολόκληρη την παράκτια λωρίδα σ’ ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης;
Πόσα απ’ αυτά τα χρήματα πάνε για να βοηθήσουν παλαιστίνιους φοιτητές να παραμείνουν στη χώρα τους και να μην φύγουν επειδή δεν διαθέτουν αρκετούς πόρους για να πληρώσουν δίδακτρα στα παλαιστινιακά κολέγια και πανεπιστήμια;
Οι Άραβες Σεΐχηδες, Εμίρηδες και Βασιλείς δεν χρειάζεται να θυσιάσουν πολλά από τα πετρελαϊκά και τα κέρδη τους από το φυσικό αέριο για χάρη της Παλαιστίνης και του δοκιμαζόμενου λαού της.
Τα κέρδη μίας ημέρας από το αραβικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο μπορούν να λύσουν όλα τα οικονομικά προβλήματα του παλαιστινιακού λαού. Μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στις παλαιστινιακές αρχές να καταβάλουν τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και να βοηθήσουν τους φτωχούς φοιτητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για έναν ολόκληρο χρόνο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να επιχορηγηθούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως το ψωμί, η ζάχαρη και το μαγειρικό λάδι, ειδικά για τα πιο φτωχά τμήματα της κοινωνίας.
Ανώφελο βέβαια να ειπωθεί ότι μια ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά αυτών των πλούσιων αραβικών κρατών θα έδινε τη δυνατότητα στους Παλαιστινίους να διεξάγουν την πιο αποτελεσματική αντίσταση στα σχέδια εθνοκάθαρσης του Ισραήλ χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για το αν θα μπορούν να φέρουν ένα καρβέλι ψωμί στα παιδιά τους στο τέλος της ημέρας.
Θα σωζόταν επίσης αρκετό παλαιστινιακό αίμα, καθώς πολλοί Παλαιστίνιοι, αγωνιζόμενοι απεγνωσμένα να ταΐσουν τα παιδιά τους, συχνά ρισκάρουν τη ζωή τους περνώντας μέσα στο Ισραήλ για να βρουν δουλειά.
Πιο καίρια, μια ουσιώδης αραβική αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους στα εις το διηνεκές δεινά τους, θα δυσχέραινε τη δυνατότητα του γεννοκτόνου τρομοκράτη ισραηλινού κράτους να εκβιάζει την απελπιστικά ανίσχυρη Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα προκειμένου να παραδοθεί στις ισραηλινές διαταγές και να διαιωνίζει τον εθνικό διχασμό ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς.
Ο γράφων γνωρίζει πολλούς φοιτητές που αναγκάστηκαν να παρατήσουν τις σπουδές τους επειδή δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα δίδακτρα. Μιλάμε για έξυπνους νεαρούς άντρες και γυναίκες που ήθελαν να μείνουν στην πατρογονική τους γη με σκοπό να ισχυροποιήσουν και να διατηρήσουν την αραβική-ισλαμική παρουσία σ’ αυτή τη γη.
Αλλά για να μπορέσουν να το πράξουν αυτό, χρειάζονται μια χείρα βοηθείας από τους υποτιθέμενους άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς τους, πολλοί από τους οποίους πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν συσσωρεύσει.
Τι αξία έχουν τα αραβικά δισεκατομμύρια αν δεν μπορούν να προστατέψουν το Τέμενος του Αλ Άκσα από τα ανόσια σχέδια του Ισραήλ;
Τι αξία έχουν αυτά τα δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια δολάρια εάν δεν μπορούν να γίνουν ασπίδα για ένα παλαιστινιάκι στη Ράφα ή στο Καν Γιουνίς από το φάσμα της πείνας που επιβάλλεται από ένα ναζιστικό κράτος που αποθρασύνεται ολοένα από την αραβική προδοσία των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων που αναγκάζονται να πληρώνουν με το αίμα τους την αραβική-μουσουλμανική αδυναμία και υποταγή σε μια αχρεία αυτοκρατορία που αποκαλείται Ηνωμένες Πολιτείες;
Τι αξία έχουν τα αραβικά χρήματα εάν δεν μπορούν να αναπτύξουν έναν ικανό μηχανισμό επικοινωνίας για να αντιμετωπίσει τα σιωνιστικά ψεύδη, την προπαγάνδα και τη hasbara εναντίον του Ισλάμ, των Μουσουλμάνων, των Παλαιστινίων και των Αράβων;
Είναι δεδομένο, τα πετρελαιοπαραγωγά αραβικά κράτη μπορούν να πράξουν πολλά για να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή μιας ιστορικής σύγκρουσης με το σιωνιστικό επεκτατισμό και την περιφερειακή ηγεμονία.
Οι Σαουδάραβες για παράδειγμα μπορούν εύκολα να λύσουν το επίμονο πρόβλημα των μισθών, οι Κουβεϊτιανοί μπορούν να χτίσουν τρία ή τέσσερα σύγχρονα νοσοκομεία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν χιλιάδες ζωές Παλαιστινίων που πεθαίνουν από ιάσιμες ασθένειες και θεραπεύσιμους τραυματισμούς από τους σιωνιστές τρομοκράτες.
Τα ΗΑΕ μπορούν να καλύψουν τα έξοδα εκπαίδευσης μερικών χιλιάδων φοιτητών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Το Κατάρ, που έχει καλές δημόσιες σχέσεις με το Ισραήλ, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις επαφές του για να βοηθήσει τους Παλαιστινίους να φτιάξουν τα δικά τους εργοστάσια ηλεκτροδότησης. Το Κατάρ, προφανώς σε συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να πληρώσει την Αίγυπτο για να παράσχει καύσιμα και ηλεκτρισμό στη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας στους ταλανισμένους κατοίκους της Γάζας τη δυνατότητα να απελευθερωθούν από τον διαρκή ισραηλινό εκβιασμό.
Συνδυαστικά και τα τέσσερα κράτη μπορούν να χορηγήσουν στην Αίγυπτο 1,5 δις δολάρια που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να ευνουχίζουν τη συλλογική επιθυμία 80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων.
Συνεπώς, γιατί δεν μπορούν να το πράξουν αυτοί οι κυρίαρχοι; Πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύριά τους είναι πιο σημαντικά από το αίμα και τις ζωές των παλαιστινίων παιδιών; Ή πιο ιερά από την Αραβό-Ισλαμική αξιοπρέπεια; Αίσχος τους αν η απάντηση είναι καταφατική.
Πιστεύουν ότι ο Ύψιστος θα τους συγχωρέσει που πρόδωσαν τους Παλαιστίνιους; Θα πεθάνουν αργά ή γρήγορα και θα λογοδοτήσουν στον Κύριο της Οικουμένης.
Πιθανόν το πραγματικό πρόβλημα να σχετίζεται περισσότερο με την ανικανότητά τους και λιγότερο με την προθυμία και την έφεσή τους. Αλλά αυτό καθόλου δεν αποτελεί δικαιολογία. Στην πραγματικότητα, είναι μια δικαιολογία πιο αισχρή κι από αμαρτία, επειδή σ’ αυτή την περίπτωση η παράδοση της εθνικής θέλησης σε ξένο αφέντη, εγγίζει τα όρια της εθνικής και θρησκευτικής αποστασίας.
Ο παλαιστινιακός λαός ενδέχεται να συγχωρήσει αυτούς τους πλούσιους Άραβες για την ηχηρή αποτυχία τους να αντιπαλέψουν το Σιωνισμό, τον κοινό εχθρό Αράβων και Μουσουλμάνων, για λόγους σε όλους γνωστούς.
Αλλά οι πλούσιοι Άραβες ουδέποτε δεν θα συγχωρηθούν για την αποδοχή της υποδούλωσης στην αισχρή αμερικανική αυτοκρατορία και για την κατασπατάληση των τρισεκατομμυρίων τους σε ασημαντότητες και εξωφρενικά πολυτελείς τρόπους ζωής την ίδια στιγμή που αραβικά παιδιά λιμοκτονούν στη Λωρίδα της Γάζας.
Αισχύνη σας βαραίνει. Ο Θεός δεν θα σας συγχωρέσει και η ιστορία δεν θα είναι μαζί σας επιεικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου