Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Γάζα: Το Ολοκαύτωμα συνεχίζεται

Ομάδα Ένα Δημοκρατικό Κράτος

Δελτίο Τύπου

16/4/08

Τα τελευταία ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 21 Παλαιστινίων, μεταξύ αυτών 6 παιδιών, μέσα στις τελευταίες 12 ώρες. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο Fadel Shanaa, κάμεραμαν του πρακτορείου Reuters είναι μεταξύ των νεκρών. Το ολοφάνερα σηματοδοτημένο αυτοκίνητό του έγινε στόχος ισραηλινού πυραύλου σε μια προσπάθεια να αποσιωπηθούν τα εγκλήματα που διαπράττονται μέρα μεσημέρι.

Οι περιοχές που επλήγησαν είναι οι Shijaeyah, Beit lahia, και ο προσφυγικός καταυλισμός Bureij. Το τέμενος Al-Salam στη Shejeyah έγινε συντρίμμια. Το νοσοκομείο Al-Wafa καταστράφηκε και σπίτια τυλίχθηκαν στις φωτιές. Στο Juhr El Dik, ανατολικά του Bureij, ομάδα πολιτών μεταξύ των οποίων και παιδιά έγινε στόχος ενός ελικοπτέρου Απάτσι, 14 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μια στιγμή.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν ενώ ο αριθμός των ασθενών που κατέληξαν ως αποτέλεσμα της ειδεχθούς πολιορκίας έφτασε τους 135. Τα τελευταία θύματα σήμερα ήταν δύο νήπια από τον καταυλισμό Nusairat. Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν και στα δύο παιδάκια άδεια να νοσηλευτούν στη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία.

Καθώς το 85% όλων των μεταφορών-μετακινήσεων στη Γάζα έχει παγώσει λόγω της έλλειψης καυσίμων και καθώς τα πανεπιστήμια και τα σχολεία έχουν κλείσει, οι άνθρωποι της Γάζας ετοιμάζονται για τις χειρότερες μέρες που θα ρθούν.

Το Ισραήλ φαίνεται να λαμβάνει το λάθος μήνυμα, όχι μόνο από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και από τον αραβικό κόσμο. Η υπουργός Εξωτερικών του γίνεται δεκτή ως ήρωας στη Ντόχα, ενώ ο Τζίμυ Κάρτερ απαγορεύεται να εισέλθει στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Με αυτή τη διεθνή συνωμοσία της σιωπής και τη συνέργεια του ΟΗΕ και της Ε.Ε., ο λαός της Γάζας αφήνεται στη μοίρα του να αντιμετωπίσει το εν εξελίξει Ολοκαύτωμα.

Όλες οι προειδοποιήσεις και οι φωτογραφίες νεκρών σωμάτων παιδιών και γυναικών φαίνεται πως απέτυχαν μέχρι στιγμής να κάνουν τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο να μετατρέψει τα λόγια υποστήριξης σε πράξεις.

Ρωτάμε: Τι παραπάνω χρειάζεται από τις φωτογραφίες του Mohammed Burai και των νηπίων του Nusairat για να πεισθεί ο αραβικός κόσμος να σπάσει αυτήν την χωρίς προηγούμενο, μεσαιωνική πολιορκία; Έγινε η ύπαρξη των Παλαιστινίων βάρος, όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για τον Αραβικό Κόσμο; Είναι οι Παλαιστίνιοι, ειδικά οι κάτοικοι της Γάζας, έρμαια ανάμεσα στην επιλογή να παραδοθούν ή να πεθάνουν σαν κατσαρίδες;

Η αργή γενοκτονία πρέπει να τερματιστεί τώρα προτού η Γάζα εκραγεί.

2 σχόλια:

gortynios είπε...

2 ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΑΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:

http://gortynios.blogspot.com/2008/04/blog-post_17.html

http://gortynios.blogspot.com/2008/04/blog-post_5829.html

solidarity είπε...

Φίλε το πρώτο το είδα, πολύ καλό, στο δεύτερο δεν έχω εικόνα
solidarity