Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Όχι Ειρηνευτική Σύνοδος Αλλά Πολεμική Σύνοδος

Άρθρο του Michael Warschawski,

από το Alternative Information Center (AIC) δημοσιευμένο στις 22/10

Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει μια σύνοδος, συνήθως πιστεύεται ότι το κύριο ζήτημα είναι το ποιος συμμετέχει. Νομίζω, ωστόσο, ότι το αληθινό ερώτημα θα έπρεπε πάντα να είναι «ποιος δεν έχει προσκληθεί».

Μια ειρηνευτική σύνοδος που πραγματεύεται την Ισραηλινό-Παλαιστινιακή σύγκρουση και στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Χαμάς δεν είναι μια ειρηνευτική σύνοδος, αλλά μια πολεμική σύνοδος εναντίον, μεταξύ άλλων, της Χαμάς και ενός σημαντικού τμήματος του παλαιστινιακού πληθυσμού της Δυτικής Όχθης και της Γάζας που εξέλεξε μια πλειοψηφία της Χαμάς στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.

Το στρατηγικό περιεχόμενο της συνόδου στην Ανάπολη είναι η νέο-συντηρητική στρατηγική ενός πλανητικού, ατέρμονου και προληπτικού πολέμου ενάντια στην «ισλαμική απειλή» που οι δεξιοί χριστιανοί φονταμενταλιστές των ΗΠΑ που συμβουλεύουν τον πρόεδρο George W Bush αποκαλούν απλώς και χωρίς καμία ανάγκη ερμηνείας «πόλεμο εναντίον του Ισλάμ». Η Χαμάς είναι μόνο ένας από τους στόχους, στους οποίους πρέπει να προστεθούν το Ιράν, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και πιθανά η Συρία, αν και το συριακό καθεστώς είναι κοσμικό και έχει σφαγιάσει περισσότερους Ισλαμιστές από κάθε άλλο κράτος στη Μέση Ανατολή. Αλλά ποιος νοιάζεται; Για κάποιους από τους σκληρούς νέο-συντηρητικούς που περιστοιχίζουν ακόμη τον Μπους, όλοι οι Άραβες είναι Μουσουλμάνοι και όλοι οι εχθροί της Ουάσιγκτον είναι στόχοι της σταυροφορίας των ΗΠΑ να υπερασπίσει τον λεγόμενο Ιουδαίο-Χριστιανικό πολιτισμό ενάντια στην απειλή του Ισλάμ, ακόμη κι αν το όνομά τους είναι Ούγκο Τσάβε ή Έβο Μοράλες.

Στην επίσκεψή της στη Μέση Ανατολή, η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις οργανώνει τα στρατεύματά της για τον ερχόμενο πόλεμο, διανέμει χρήματα σε κράτη μισθοφόρους, απειλεί εκείνους που διστάζουν και δίνει τις τελευταίες οδηγίες στην ισραηλινή κυβέρνηση. Το μέτωπο των «μετριοπαθών κρατών», όπως τολμά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποκαλεί τα κράτη πελάτες της Ουάσιγκτον, θα πρέπει τώρα να είναι έτοιμο για πόλεμο και η Σύνοδος της Ανάπολης θα χρηματίσει ως η πρώτη συνάντηση του «πολεμικού συμβουλίου» αυτού του πολέμου.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα στοιχείο που λείπει από τις προετοιμασίες των ΗΠΑ: ποια θα είναι τα ιρανικά αντίποινα και το ανθρώπινο και υλικό κόστος ενός τέτοιου πολέμου; Η Τεχεράνη δεν είναι Γάζα και το Ιράν διαθέτει τα μέσα να απαντήσει σε μια ισραηλινό-αμερικανική επίθεση. Οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ μπορεί να είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα για τα φρενοβλαβή σχέδια του George W Bush …που, μα την αλήθεια δεν πολυνοιάζεται.

Η τελευταία διακήρυξη του φρενοβλαβούς του Λευκού Οίκου είναι τρομακτική: προειδοποιεί για έναν «3ο Παγκόσμιο Πόλεμο»! Το «προειδοποιεί» είναι μια νέο-συντηρητική έκφραση για το «απειλεί». Εν ολίγοις, σε πλήρη σύγχυση φρενών, ο Μπους απειλεί να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, έναν που εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τον καθολικό κυνισμό τους οι νέο-συντηρητικοί παρουσιάζουν αυτόν τον πόλεμο ως έναν πόλεμο για την «υπεράσπιση των Εβραίων». Οι Εβραίοι ως το άλλοθι για τη νέα Σταυροφορία της οποίας ηγούνται οι Χριστιανοί φονταμενταλιστές και το Κράτος του Ισραήλ ως η προμετωπίδα του πολέμου της υπεράσπισης του Ιουδαίο-Χριστιανικού πολιτισμού.

Όχι, ευχαριστώ! Γιατί εμείς, οι Εβραίοι, θα πρέπει να πληρώσουμε διπλά, και ένα εξαιρετικά βαρύ τίμημα, γι’ αυτόν τον πόλεμο: πρώτον ως οι προηγμένες μεραρχίες των Σταυροφόρων και δεύτερον, ως το μαύρο πρόβατο, όταν αυτός ο πόλεμος αποτύχει. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όταν η περιπέτεια των ΗΠΑ τελειώσει οριστικά μέσα σ’ ένα αιματηρό φιάσκο, οι ίδιοι ηγέτες που χρησιμοποίησαν τους Εβραίους ως δικαιολογία θα κατηγορήσουν τους Εβραίους για την αποτυχία τους. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προβλέψει ότι οι Χριστιανοί φονταμενταλιστές που περιστοιχίζουν τον Μπους και πιέζουν για έναν «πόλεμο πολιτισμών» -που είναι ταυτόχρονα σούπερ-Σιωνιστές και βαθιά αντί-Σημίτες- θα κατηγορήσουν, για μια ακόμη φορά, τους Εβραίους για την κρίση στην οποία η δική τους ιερή σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ έφερε τον Δυτικό κόσμο.

Μια δυνατή εβραϊκή φωνή, στο Ισραήλ και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα έπρεπε να αντηχήσει για να πει στον κόσμο: «όχι στο όνομά μας! Μην χρησιμοποιείτε τους Εβραίους ως δικαιολογία για την ιμπεριαλιστική σας επίθεση!» Δυστυχώς, και πιθανώς κατά τραγικό τρόπο μπορεί να πει κανείς, στην Ανάπολη, οι δύο Εχούντ, ο Ολμέρτ και ο Μπαράκ, θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο, και θα παίξουν κατευθείαν μέσα στο γήπεδο και την προπαγάνδα των χειρότερων αντί-Σημιτών της εποχής μας: θα καταθέσουν εθελοντικά το έθνος μας και τους Εβραίους όλου του κόσμου ως τη δικαιολογία και το κύριο εργαλείο του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Λοιπόν, ας μας βοηθήσει ο Θεός, ή οποίος άλλος μπορεί να σταματήσει αυτή την τρέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: