Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Διεθνής Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας στη Γάζα από τη Βρετανία

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και κάθε μία από αυτές φέρει, όπως είναι φυσικό, το πολιτικό σκεπτικό των συλλογικοτήτων που τις κινούν. Άλλων η κατεύθυνση είναι ρηξικέλευθη και άλλων από διαχειριστική έως ύποπτη.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχει κανείς εικόνα του ποιες είναι οι δυνάμεις που κινητοποιούνται κάθε φορά, ποια είναι τα προτάγματά τους όπως αποτυπώνονται σε επίσημα κείμενα και τι είδους πρωτοβουλίες αναπτύσσουν.

Εδώ θα παρουσιάζουμε με συνοπτικό τρόπο εκείνες που εμφανίζονται να κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση και όποιος επιθυμεί περισσότερη πληροφόρηση μπορεί να ενημερώνεται από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Η Διεθνής Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας στη Γάζα (www.endgazasiege.net), με την υποστήριξη των: PSC, PFB, BMI, PRC, STWC, διοργανώνει το Σάββατο 12/1/2008, από τις 4 έως τις 6 μ.μ. διαμαρτυρία έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ (γραφείο του πρωθυπουργού).

Οι συλλογικότητες που υποστηρίζουν την Καμπάνια μέχρι στιγμής (δέχονται συμμετοχές) είναι:

  • Palestine Solidarity Campaign
  • Palestine Forum in Britain
  • British Muslim Initiative
  • Palestinian Return Centre
  • Friends of Alaqsa
  • Stop the War Coalition

Απόσπασμα από το Κάλεσμα της Παλαιστινιακής Καμπάνιας Αλληλεγγύης (PSC)

«Τερματίστε την Πολιορκία της Γάζας – Τερματίστε την Ισραηλινή Κατοχή»

Η Παλαιστινιακή Καμπάνια Αλληλεγγύης (PSC) καλεί τα μέλη και τους υποστηρικτές της να αναλάβουν άμεση δράση για να δημοσιοποιηθεί πλατιά η κρίση στη Γάζα.

Η πολιορκία που επιβάλλεται στους Παλαιστινίους μετατρέπει σε κόλαση τη ζωή στη Γάζα. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων έχει δηλώσει ότι οι εισαγωγές τροφίμων καλύπτουν μόνο το 41% της ζήτησης. Οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από την πείνα και τον υποσιτισμό και οι σοβαρά άρρωστοι εμποδίζονται από την αναζήτηση αναγκαίας ιατρικής θεραπείας εκτός Γάζας από το Ισραήλ που κρατάει τα σύνορα σφραγισμένα. Το Ισραήλ περιορίζει τις προμήθειες καυσίμων και ηλεκτρισμού και 210.000 άνθρωποι διαθέτουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό μόνο για 1 με 2 ώρες τη μέρα.

Πάνω από 40 κάτοικοι της Γάζας έχουν πεθάνει επειδή τους αρνήθηκαν την παροχή ιατρικής θεραπείας οι ισραηλινές αρχές. Το 20% των αναγκαίων φαρμάκων και το 31% των αναγκαίων ιατρικών προμηθειών δεν διατίθενται πλέον εντός της Γάζας.

Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποπειρώνται συστηματικά να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των τελευταίων παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών, που κηρύχθηκαν ελεύθερες και δίκαιες από τη διεθνή κοινότητα. Αυτή η πολιορκία τιμωρεί τους Παλαιστινίους απλώς επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους να επιλέξουν τους ίδιους τους εκπροσώπους.

Αλλά μία ακόμη μεγαλύτερη επίθεση είναι στον ορίζοντα με ανώτατες φυσιογνωμίες του Ισραήλ να ξεκαθαρίζουν ότι αν η πολιτική τους επιβολής ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα δεν εξασφαλίσει ότι οι Παλαιστίνιοι θα υποταχθούν στη θέληση του κράτους του Ισραήλ, προετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική ενέργεια μέσα στη Γάζα.

Ζητήστε από την κυβέρνησή σας επειγόντως:

-Να απαιτήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση την άρση του αποκλεισμού και να σταματήσει κάθε μορφή συλλογικής τιμωρίας που επιβάλλεται στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας

-Να απαιτήσει από την Ε.Ε. την αποκατάσταση της χρηματοδότησης προς τη Γάζα

-Να σεβαστεί την Παλαιστινιακή Δημοκρατία και να αποκτήσει επαφές με τους εκλεγμένους παλαιστίνιους εκπροσώπους

-Να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει όλους τους εκλεγμένους παλαιστίνιους εκπροσώπους που απήγαγε και φυλάκισε

-Να υποστηρίξει το πάγωμα της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε./Ισραήλ έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την κατοχή.

Palestine Solidarity Campaign Box BM PSA London WC1N 3XX

Email: info@palestinecampaign.org

Tel: 020 7700 6192 Fax: 020 7609 7779 Web: www.palestinecampaign.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: