Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Καταδίκη δύο Παλαιστινίων από παλαιστινιακό στρατοδικείο

Ευχαριστούμε τον Γ.Κ. για την άδεια αναδημοσίευσης των ακόλουθων άρθρων που αλίευσε και μετέφρασε.

Παλαιστινιακό στρατοδικείο καταδικάζει σε 15 χρόνια κάθειρξης δύο Παλαιστίνιους για την εκτέλεση δύο στρατιωτών των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής

Ραμάλα - 23/1/2008 - PIC.

Στρατοδικείο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα καταδίκασε δύο Παλαιστίνιους σε 15 χρόνια κάθειρξης επειδή διέπραξαν αντιστασιακή ενέργεια κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες στην πόλη Αλ Χαλίλ [Χεβρώνα] πριν από περίπου ένα μήνα.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι το στρατοδικείο της Παλαιστινιακής Αρχής εξέδωσεπριν από περίπου ένα μήνα τη βαριά ποινή φυλάκισης εναντίον των Αλί Νταντάνες και Ομάρ Τάχα -κατοίκων της πόλης Αλ Χαλίλ στη νότια Δυτική Όχθη- για την εκτέλεση δύο ισραηλινών στρατιωτών, ο ένας ήταν μέλος των ειδικών αεροπορικών δυνάμεων και ο έτερος των ναυτικών.

Οι μηχανισμοί ασφάλειας της Π.Α. καυχήθηκαν για τη σύλληψη των Νταντάνες και Τάχα δύο μέρες μετά την επιχείρηση. Επιπλέον ο Σαλάμ Φαγιάντ, επικεφαλής της αντισυνταγματικής κυβέρνησης στη Ραμάλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του προς τη Σιωνιστική ηγεσία και τις οικογένειες των σκοτωμένων στρατιωτών.

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, μαζί με τις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, είχαν αναλάβει από κοινού την ευθύνη για την επιχείρηση μαρτύρων στο Μπέιτ Καχέλ η οποία οδήγησε στο θάνατο των δύο Ισραηλινών στρατιωτών και είχαν πει ότι ένας από τους μαχητές τους, ο Μπασίλ Αλ Νάτσα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Χαμάς: Η δίκη αντιστασιακών μαχητών από την ΠΑ είναι "προδοσία"

Γάζα - 23/1/2008 - PIC.

Το κίνημα της Χαμάς την Τετάρτη καταδίκασε την δίκη δύο μαχητών της αντίστασης από στρατοδικείο της Παλαιστινιακής Αρχής για το φόνο δύο στρατιωτών των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής στο Αλ Χαλίλ [Χεβρώνα] περιγράφοντάς την ως "προδοσία".

Ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Γάζα, Φαουζί Μπαρχούμ δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι πρόκειται για δίκη του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του και του πολύχρονου αγώνα του.

Σημείωσε ότι οι στρατιώτες των ΙΔΚ, αλλά και έποικοι σκοτώνουν καθημερινά Παλαιστίνιους μαχητές και αμάχους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Η δίκη αντιπροσωπεύει την έκταση της κατάπτωσης σε ηθικό, πολιτικό και σε επίπεδο ασφάλειας, αυτής της τάσης μέσα στην ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, κατηγόρησε η Χαμάς, προσθέτοντας ότι το Κίνημά της βλέπει αυτήν την "σοβαρή ενέργεια" με μεγάλη ανησυχία και τη θεωρεί "δημόσια προδοσία".

Η ίδια είδηση αλλού μεταδόθηκε ως εξής:

Δύο Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλάκιση για το φόνο Ισραηλινών στρατιωτών

Χεβρώνα - 23/1/2008 - Ma'an.

Παλαιστινιακό στρατοδικείο καταδίκασε δύο Παλαιστίνιους σε 15 χρόνια φυλάκιση την Τετάρτη, για το φόνο δύο Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επίθεσης με αυτοκίνητο κοντά στην πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης το Δεκέμβριο.

Ο Σούμπχι Τζααμπάρι, συνήγορος των Αλί Ντάντις και Ουμάρ Τάχα, είπε πως οι πελάτες του κατηγορήθηκαν ότι "έβλαψαν ύψιστα Παλαιστινιακά συμφέροντα" και για φόνο εκ προμελέτης.

Οι Ντάντις και Τάχα καταδικάστηκαν μόνο για την κατηγορία του φόνου. Ο Τζααμπάρι είπε ότι ένιωσε πως το δικαστήριο αντιμετώπισε δίκαια την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι ακόμα επιμένουν στην αθωότητά τους. Την ημέρα της ένοπλης επίθεσης, είπαν πως οδηγούσαν από τη Χεβρώνα προς την Ταρκουμίγια μαζί με άλλον έναν Παλαιστίνιο, τον Μπασίλ Νάτσα, για να πάρουν λεφτά που τους χρωστούσε άλλος Παλαιστίνιος. Μη βρίσκοντάς τον, είπαν οι κατηγορούμενοι, κατευθύνθηκαν πίσω στη Χεβρώνα. Κοντά στην πόλη Μπέιτ Καχίλ, αιφνιδιάστηκαν από δύο Ισραηλινούς άντρες και μια γυναίκα που τους απείλησαν με όπλα. Πιστεύοντας πως είναι ληστές, οι Ισραηλινοί τους πυροβόλησαν.

Οι δυο Ισραηλινοί που σκοτώθηκαν ήταν οπλισμένοι στρατιώτες εκτός υπηρεσίας, κάτοικοι ενός παράνομου εποικισμού στη Δυτική Όχθη. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: