Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Μήνυμα από το Stop the Wall

Από: global@stopthewall.org

Ημερομηνία: 10 Ιανουαρίου 2008

Την ίδια στιγμή που ο Μπους επιτίθεται στα παλαιστινιακά δικαιώματα, η Αρχή επιτίθεται στο λαό της

Μεταξύ 15 και 25 είναι οι συλληφθέντες και πολύ περισσότεροι οι τραυματίες μετά την επίθεση των δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αρχής στη διαδήλωση εναντίον του αμερικανού προέδρου Μπους στη Ραμάλα με γκλομπ και χημικά.

Η καθιστική διαμαρτυρία στο Ορθόδοξο Κλαμπ στη Ραμάλα γρήγορα εξελίχθηκε σε διαδήλωση προς την πλατεία al Manara.

Οι διοργανωτές - Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις, Παλαιστινιακή Καμπάνια Λαϊκής Βάσης Ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ, Ένωση Κρατουμένων και Εθνική Επιτροπή για την Επέτειο της Νάκμπα- κάλεσαν στη συγκεκριμένη δράση για να φωνάξουν ότι καταδικάζουν την επίσκεψη, αψηφώντας τη διάλυση των διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη.

Το μεσημέρι περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Ορθόδοξο Κλαμπ στο κέντρο της Ραμάλας και άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία του Ρολογιού κοντά στην al-Manara. Η αστυνομία αμέσως προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά, ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα έκαναν κύκλους πάνω από τα κεφάλια τους.

Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης καταστολής των λαϊκών διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη. Στις 18 Νοεμβρίου μια λαϊκή διαδήλωση υπέρ των παλαιστινιακών εθνικών δικαιωμάτων κατεστάλη ενόσω ο Μαχμούντ Αμπάς έπαιρνε μέρος στη συνάντηση της Αννάπολις.

Δήλωση της Παλαιστινιακής Καμπάνιας Λαϊκής Βάσης Ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ

Η σημερινή μας διαδήλωση διοργανώθηκε για να πούμε στον Μπους ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος. Είναι ένας εγκληματίας πολέμου που έχει στα χέρια του το αίμα όλων των εθνών της περιοχής.

Αυτή δεν ήταν απλώς μία διαδήλωση εναντίον του Μπους. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε τι που αντιπροσωπεύει ο ίδιος και η αμερικανική κυβέρνηση: πολιτικές πολέμου και κατοχής, άρνηση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων, ποδοπάτηση του διεθνούς δικαίου και υποστήριξη προς τον ρατσιστικό σιωνισμό και την εθνοκάθαρση.

Αυτές οι πολιτικές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας που συζητήθηκε στη σύνοδο της Αννάπολις τον Νοέμβριο. Το σχέδιο της Αννάπολις υπό την αιγίδα του Μπους, έχει φτιαχτεί για να χαρτογραφήσει ένα μέλλον για τον παλαιστινιακό λαό: μία κυβέρνηση Μπαντουστάν που θα διοικείται και θα ελέγχεται από μια Παλαιστινιακή Αρχή που θα εξουσιάζει τα γκέτο με την άδεια των δυνάμεων κατοχής. Αυτό δεν θα γίνει ουδέποτε αποδεκτό από τον παλαιστινιακό λαό.

Ήδη βλέπουμε τι πρέπει να συμβεί για να ολοκληρώσουν αυτό το όραμα αψηφώντας τη θέληση του παλαιστινιακού λαού. Απαιτείται η Αρχή να μετατραπεί σε δικτατορία, έτοιμη να σιγήσει τις φωνές του λαού με τη βία.

Το είδαμε αυτό τον Νοέμβριο όταν διαδηλώσαμε ενάντια στην Αννάπολις. Η σημερινή επανάληψη επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Η καταστολή δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός που προκλήθηκε λόγω συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας. Αυτή είναι πλέον η πολιτική της Παλαιστινιακής Αρχής. Η μετατροπή της από λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα σε καταπιεστή, η συνέργεια με τις αποικιακές δυνάμεις, έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ενώ ο Αμπάς συναντιόνταν και συζητούσε με τον πιο στενό σύμμαχο των καταπιεστών μας, οι άντρες του αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να χτυπήσουν και να πνίξουν στα χημικά όποιον άρθρωνε την εναντίωσή του.

Είναι τώρα πλέον ξεκάθαρο με ποιον συντάσσεται ο Αμπάς: όχι με τον δικό του λαό, τον λαό της Παλαιστίνης τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Συντάσσεται με τον Μπους και το όραμά του για έναν κατευνασμένο παλαιστινιακό λαό μέσα σε κλουβιά. Στις δημόσιες δηλώσεις του Αμπάς και της κυβέρνησής του σήμερα, η κατοχή αναφέρθηκε ως ένα «εμπόδιο για την ειρήνη»: αρνούνται να μιλήσουν για τον πραγματικό χαρακτήρα της κατοχής, ότι συνιστά έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας, ότι είναι παράνομη, ότι το Τείχος είναι εργαλείο κατοχής και αναπόσπαστο τμήμα του οράματος που στήνεται για τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Αμπάς δεν έκανε καμία αναφορά στο δικαίωμα της επιστροφής, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στο διεθνές δίκαιο. Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του δεν είναι η κατοχή, αλλά η συνεχιζόμενη αντίσταση του λαού.

http://www.stopthewall.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: