Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ύμνος για το λαό της Γάζας από τη Σκωτία

Η Έξοδος της Γάζας προς την Αίγυπτο: ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 350.000 πέρασαν στην Αίγυπτο, 23/1/2008

Scottish Palestine Solidarity Campaign

secretary@scottishpsc.org.uk

www.scottishpsc.org.uk

SPSC is affiliated to the Palestine Solidarity Campaign (UK) www.palestinecampaign.org

Ο λαός της Γάζας τίναξε στον αέρα ένα τείχος της μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου, και με την πράξη αυτή υπερφαλάγγισε το Ισραήλ, κατέδειξε ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είναι ένα αρρωστημένο αστείο, ταρακούνησε στην αιγυπτιακή δικτατορία και ντρόπιασε όλους εκείνους που κάθονταν άπραγοι και επέτρεπαν στο Ισραήλ να τελεί τέτοιου είδους εγκλήματα ανενόχλητο. Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες που κατατρόπωσαν τη χθεσινή σκληρή αντίθεση από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, ορισμένοι επισκέφθηκαν συγγενείς από τους οποίους έχουν χωριστεί εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι αγόρασαν ζωογόνα φάρμακα και όλοι αγόρασαν αναγκαία είδη διαβίωσης τα οποία δεν διατίθενται πλέον στη Γάζα.

Ενώ οι καγκελαρίες του κόσμου εργάζονταν για να εξαναγκάσουν τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα αντίστασης εναντίον του Ισραήλ, ή ανάκτησης των χαμένων εδαφών τους, για μια ακόμη φορά, όπως τόσο συχνά στην ιστορία, δεκάδες χιλιάδες εξαιρετικών «συνηθισμένων ανθρώπων» - ορισμένοι από αυτούς ελαφρά οπλισμένοι μαχητές – άνοιξαν το δρόμο προς την ελευθερία.

Το αιγυπτιακό καθεστώς απέτυχε να μαντρώσει τους Παλαιστινίους, ενώ οι Ισραηλινοί συνεχίζουν το αιματοκύλισμά τους, ακόμη και γεμίζοντας σφαίρες το κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού για να «επιβεβαιώσουν τον θάνατό της». Ακόμα κι αν το τείχος που χωρίζει τους κατοίκους της Γάζας από τα αδέλφια και τις αδελφές τους Άραβες ορθωθεί εκ νέου, θα είναι μόνο προσωρινό: όταν οι κάτοικοι της Γάζας έχουν ανάγκη να πάνε στην Αίγυπτο θα το πράττουν. Το Ισραήλ μπορεί, και θα το πράξει, να συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά απώλεσε ένα βασικό όπλο από το οπλοστάσιό του. Όταν η αιγυπτιακή αστυνομία στάθηκε στο πλάι και επέτρεψε στους Παλαιστινίους να πλημμυρίσουν τη Ράφα, το καθεστώς Μουμπάρακ αποδυναμώθηκε.

Το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρει κύμα συλλήψεων φίλο-Παλαιστινίων στο Κάιρο, αλλά το παράδειγμα των κατοίκων της Γάζας, αδάμαστων από την ισραηλινή τρομοκρατία θα εξακολουθήσει να διαβρώνει τον φόβο που κρατάει τους Αιγύπτιους μακριά από την ένωσή τους με εκείνους που αντιτίθενται τον ισόβιο Πρόεδρό τους.

Πιθανά στο μέλλον να αναπολούμε αυτή τη λαϊκή έκρηξη ενός μικρού τμήματος του τείχους ως την έναρξη του ξηλώματος του γεωμετρικού συνοριακού συστήματος που επιβλήθηκε στους Άραβες από τη Βρετανία και τη Γαλλία στη συμφωνία Σάικς-Πικότ για να διαμελίσουν και να λεηλατήσουν την περιοχή.

Κάθε έντιμος άνθρωπος στον πλανήτη τάσσεται με την πλευρά του Παλαιστινιακού Αραβικού λαού της Γάζας. Εναντίον αυτών εξακολουθούν να τάσσονται οι ΗΠΑ, ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΗΕ και τα Αραβικά καθεστώτα.

Καθώς το Ισραήλ έφερνε σε πέρας το σχέδιό του να τους εξωθήσει σε πείνα, κρύο και μιζέρια μοναδικά στη Μεσόγειο, η σιωπή του κόσμου της κοινωνίας πολιτών ούρλιαζε ότι λαμβάνουν τη δίκαιη ερημία τους και ότι ή τιμωρία δεν θα τελειώσει ποτέ έως ότου φιλήσουν το ισραηλινό καμουτσίκι και συναινέσουν ότι οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες που τους εξοβέλισαν από τα σπίτια και την πατρίδα τους ήταν δικαιολογημένοι.

Με μικρές βόμβες και υπεράνθρωπο θάρρος, ο λαός αυτής της ζώνης των στρατοπέδων συγκέντρωσης υπό ισραηλινό-ευρωπαϊκό έλεγχο ανέτρεψε το σχέδιο της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ-ΕΕ να τους τιμωρήσει για την ψήφο τους και την αντίστασή τους στο Ισραήλ. Το δημοκρατικά εκλεγμένο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) ενώθηκε με τη Χεζμπολάχ στο βάθρο των γιγάντων του Αραβικού κόσμου, ενός κόσμου που εξουσιάζεται από ευτελείς, διεφθαρμένους τυράννους, περιφρονημένους από τους λαούς των, οι οποίοι συντάσσονται με το Ισραήλ για να σφαγιάσουν τους Παλαιστινίους. Το Ισραήλ, εξοπλισμένο με την τελευταίας λέξης αμερικανική οπλική τεχνολογία, μπορεί να είναι σε θέση να σκοτώνει εξαθλιωμένους κατοίκους της Γάζας ψηλά από τον ουρανό, αλλά οι λαοί που νικούν τον οποιοδήποτε αγώνα δεν είναι εκείνοι που σκοτώνουν περισσότερους, αλλά εκείνοι που αντέχουν περισσότερο και συνεχίζουν. Είναι ξεκάθαρό, ύστερα από ακόμη περισσότερο πόνο και φθορά που θα του προκαλέσουν οι κυβερνήσεις μας, ότι θα είναι ο Παλαιστινιακός λαός που θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: