Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Έκκληση από τη Γάζα για τις 23/2 !

Η έκκληση της Λαϊκής Επιτροπής Ενάντια στην Πολιορκία της Γάζας, (the Popular Committee Against Siege in Gaza, PCAS) για διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στον αποκλεισμό το Σάββατο 23/2/2008. Χρόνος υπάρχει, συντονισμός χρειάζεται...

Η αργόσυρτη γενοκτονία συνεχίζεται στη Γάζα! Δράση Τώρα!

23 Φεβρουαρίου:

Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας

για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας!

Ελεύθερη Γάζα!

Όλοι χαρήκαμε που είδαμε ένα ακόμη τείχος να κατεδαφίζεται, αλλά αντίθετα με το Τείχος του Βερολίνου, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατοχή τελείωσε και οι κάτοικοι της Γάζας είναι ελεύθεροι.

Η Αίγυπτος σφράγισε εκ νέου τα σύνορα και οι 5 ημέρες της ελευθερίας που οι κάτοικοι της Γάζας προσέφεραν με γενναιότητα στον εαυτό τους κατεδαφίζοντας τα τείχη της φυλακής τους δεν τους επέτρεψε να εξαλείψουν 6 μήνες αποκλεισμού, χωρίς φάρμακα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς ισορροπημένη διατροφή, χωρίς ελευθερία.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναμετέδωσαν ότι το Ισραήλ θα επαναφέρει τις προμήθειες καυσίμων στη Γάζα, αλλά ξεχνούν να αναφέρουν ότι θα παραδίδει μόνο το 20% της ποσότητας που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες της Γάζας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι στις 7 Φεβρουαρίου, θα μειώσει κατά 5% τις προμήθειες ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα, όπου το ρεύμα υπολείπεται σοβαρά.

Στη Γάζα η ανθρωπιστική κατάσταση παραμένει τραγική.

86 ασθενείς έχουν πεθάνει από την Ισραηλινή Κατοχή εξαιτίας του Αποκλεισμού!

1.562 ασθενείς χρήζουν ιατρικής περίθαλψης έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και 322 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο. Εάν η πολιορκία συνεχιστεί, 470 καρκινοπαθείς θα πεθάνουν.

107 είδη βασικών φαρμάκων έχουν εξαλειφθεί από τη Γάζα και άλλα 97 είδη φαρμάκων είναι στα πρόθυρα της εξάλειψης.

Τα νοσοκομεία θεραπεύουν αποκλειστικά επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης ενέργειας και καυσίμων, αναγκαίων για τη λειτουργία των γεννητριών.

Η κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί

Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να ζητήσουμε την άρση αυτής της απάνθρωπης πολιορκίας, που συνιστά έγκλημα πολέμου στο οποίο εμπλέκονται οι κυβερνήσεις μας.

Ρωτήστε τους βουλευτές σας, τον/την υπουργό Εξωτερικών σας, την Ε.Ε., τους εκπροσώπους σας στα Ηνωμένα Έθνη πως μπορούν να κοιμούνται τα βράδια όταν άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας των αποφάσεών τους.

Ρωτήστε τους αν η Παλαιστινιακή γενοκτονία είναι ο μοναδικός τρόπος που βρήκαν για να επιλύσουν το Εβραϊκό ζήτημα.

Βγείτε στους δρόμους, διαδηλώστε και οργανώστε νυχτερινές συγκεντρώσεις με κεριά που θα φλέγονται και θα λιώνουν από αλληλεγγύη προς το λαό της Γάζας.

Δείξτε στην κυβέρνησή σας ότι δεν συναινείτε να γίνεστε μάρτυρες αυτής της αργόσυρτης γενοκτονίας χωρίς να αρθρώνετε λέξη.

Πάρτε μέρος στη διεθνή προσπάθεια που οργανώνεται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου για την έκκληση του Τερματισμού της Πολιορκίας της Γάζας!

Ελεύθερη Γάζα!

Οι δράσεις διαμαρτυρίας θα διοργανωθούν σε Αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε χώρες της Νότιας και της Λατινικής Αμερικής.

Επικοινωνήστε μαζί μας, με τη Λαϊκή Επιτροπή Ενάντια στην Πολιορκία της Γάζας,

the Popular Committee Against Siege in Gaza (PCAS), και γνωστοποιήστε μας εάν προετοιμάζεστε γι’ αυτή τη διεθνή δράση!

Παρακαλούμε διακινείστε αυτή την έκκληση

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να Ελευθερώσουμε τη Γάζα!

Freegaza.ps@gmail.com

www.freegaza.ps

-- Popular Committee Against Siege(PCAS), PCAS Manager, Sam AK Gaza - Palestine Mob:00972598873055 Freegaza.ps@gmail.com Website: www.freegaza.ps اللجنة الشعبية لمواجهة الحصار غزة- فلسطين

3 σχόλια:

Γιωργος Μανουσακης είπε...

http://manoussakis.blogspot.com/2008/02/232.html

Klearchos είπε...

http://klearchosguidetothegalaxy.blogspot.com/2008/02/2302.html

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίζουμε και ενημερώνουμε...

www.pliroforisi.net