Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Η Ισραηλινή Συμμαχία Ενάντια στην Πολιορκία απαιτεί τον ολοκληρωτικό τερματισμό του αποκλεισμού και προετοιμάζει το πανεθνικό κομβόι του Σαββάτου

Η πολιτική της ισχύος απέτυχε,

τα τείχη της φυλακής καταρίφθηκαν

Τερματίστε ολοκληρωτικά τον αποκλεισμό!

Εκεχειρία τώρα – για χάρη του Σντερότ και της Γάζας!

Σάββατο: 26/1/2008: Ένα πανεθνικό κομβόι ανακούφισης και μια ισραηλινή διαδήλωση αλληλεγγύης στα σύνορα με τη Γάζα με παράλληλη διαδήλωση στη Λωρίδα.

Είναι αδύνατο να κρατήσεις ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε μια τεράστια φυλακή και αν αποπειραθείς να το κάνεις, είναι μοιραίο να συμβεί μια έκρηξη όπως έγινε σήμερα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, όπως και εκείνοι του Ισραήλ και κάθε άλλου μέρους στον κόσμο έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον έξω κόσμο, για ανθρώπους και αγαθά.

Η Ισραηλινή Συμμαχία Ενάντια στην Πολιορκία συνεχίζει τις προετοιμασίες για το κομβόι διαμαρτυρίας στα σύνορα της Γάζας, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Συμμαχία που προετοιμάζει παράλληλες δράσεις μέσα στη Γάζα και στη Ραμάλα, απαιτώντας τον ολοκληρωτικό τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας.

Η πολιτική της γυμνής ισχύος, που ακολούθησαν οι Ολμέρτ και Μπαράκ έχει αποτύχει παταγωδώς. Δεν είναι ούτε επιθυμητή, ούτε εφικτή η ανανέωση του αποκλεισμού. Ούτε πρόκειται οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα να σταματήσουν την εξαπόλυση πυραύλων σε ισραηλινό έδαφος. Θα πάμε στα σύνορα της Γάζας σε συνεργασία με Παλαιστίνιους μέσα από τη Γάζα για να δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στην πολιορκία και τις ρουκέτες, μια εναλλακτική εκεχειρίας, ειρήνης και ηρεμίας και ευημερίας τόσο για το Σντερότ, όσο και για τη Γάζα.

(ακολουθεί η επανάληψη του αρχικού δελτίου τύπου, που μπορείτε να δείτε εδώ, και προστέθηκε το εξής:)

Το κομβόι θα αναχωρήσει όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, παρακαλούμε ελάτε έτοιμοι για βροχή και/ή λάσπες. (Η βροχή δεν σταματάει τον αποκλεισμό, και δεν θα σταματήσει και τη διαμαρτυρία ενάντια στον αποκλεισμό!)

Με ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, οι συμμετέχοντες ζητείται να μην ανεμίζουν σημαίες οποιασδήποτε εθνικότητας, κόμματος, ιδεολογίας ή οτιδήποτε άλλο. Παρακαλούμε σεβαστείτε αυτή την απόφαση για να αποφευχθούν δυσαρέσκειες που μπορεί να μας εκτρέψουν από τον κύριο στόχο. Ευχαριστούμε!

(Ξανά οι υπογραφές, επειδή προστέθηκαν και νέες)::

Gush Shalom,

Combatants for Peace,

Coalition of Women for Peace,

ICAHD - The Israeli Committee Against House Demolitions,

Bat Shalom,

Bat Tzafon for Peace & Equality,

Balad,

Hadash,

Adalah,

Tarabut-Hithabrut,

Physicians for Human Rights,

Alternative Information Center,

Psychoactive - Mental Health Professionals for Human Rights,

ActiveStills,

Student Coalition Tel-Aviv University,

New Profile,

Machsom Watch,

PCATI - Public Committee Against Torture,

Yesh Gvul,

Gisha,

Social TV on the internet,

Faculty for Israel-Palestine Peace.

Δεν υπάρχουν σχόλια: