Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Πρώτη ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα μετά την κατάληψή της από τη Χαμάς

Πηγή: Guardian

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα την πρώτη αεροπορική επιδρομή στη Γάζα μετά την κατάληψή της από τη Χαμάς.

Σε πρώτη φάση ένοπλοι της Χαμάς ανακάλυψαν μυστικές ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες να δρουν στο χωριό Καράρα στο νότιο τμήμα της Γάζας και ξέσπασε μεταξύ τους μάχη. Η αντίδραση του Ισραήλ ήταν να στείλει έξι τανκς, δύο τεθωρακισμένα οχηματαγωγά και μια μπουλντόζα στην περιοχή. Ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε, τρεις ένοπλοι της Χαμάς σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Ακολούθησε η εξαπόλυση τουλάχιστον ενός αυτοσχέδιου πυραύλου που προσγειώθηκε κοντά στην ισραηλινή πόλη Σντερότ. Η ισραηλινή αεροπορία έβαλε εναντίον των υπαιτίων. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματίες.

Στη Δυτική Όχθη δύο παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν ύστερα από ωριαία ανταλλαγή πυρών με μυστικές αστυνομικές δυνάμεις στο Καφρ Νταν, χωριό κοντά στη Τζενίν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ πρόκειται να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς την επόμενη εβδομάδα. Ο Ολμέρτ δήλωσε χθες στον Τζορτζ Μπους ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεργαστεί» με τον κ. Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: