Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Το διάταγμα του Αμπάς και η επίθεση στη Γάζα

Το διάταγμα του Αμπάς και η επίθεση στη Γάζα

Πηγές:

http://www.palestine-info.com/en

http://www.uruknet.de

www.pchrgaza.org

http://www.palestinefreevoice.blogspot.com/

Το κίνημα της Χαμάς απέρριψε κατηγορηματικά τη διαταγή του αρχηγού της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σχετικά με τη διάλυση κάθε ένοπλης πτέρυγας των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων, λέγοντας ότι ο Αμπάς δεν δικαιούται να εκδίδει τέτοια διαταγή ενόσω ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή.

«Οι ένοπλες πτέρυγες των οργανώσεων της παλαιστινιακής αντίστασης δεν περίμεναν την άδεια του Αμπάς για να δημιουργηθούν και να ξεκινήσουν την αντίσταση ενάντια στην κατοχή, και συνεπώς, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει αυτές τις ένοπλες πτέρυγες προτού τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη ως απάντηση στο προεδρικό διάταγμα.

Η ανακοίνωση της Χαμάς καλεί επίσης τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις να αγνοήσουν τη διαταγή και να χαλυβδώσουν τις γραμμές τους στην οδό της αντίστασης και της απελευθέρωσης για να ματαιώσουν τις συνομωσίες που σχεδιάζονται εις βάρος της νόμιμης αντιστασιακής κυβέρνησης.

Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζεται η σύμπτωση της έκδοσης του διατάγματος με την επονείδιστη επίθεση των στρατευμάτων των Ισραηλινών Κατοχικών Δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη την Τετάρτη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 παλαιστίνιοι πολίτες, μεταξύ αυτών και παιδιά, και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης ασκείται κριτική στην αναφορά του Αμπάς στις παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις ως «ένοπλες πολιτοφυλακές», τόσο από τη Χαμάς όσο και από άλλες δυνάμεις, λέγοντας ότι είναι αδόκιμη τόσο για την παλαιστινιακή κουλτούρα, όσο και για τα εθνικά ήθη.

Η Χαμάς καταδίκασε τις εν εξελίξει εκστρατείες συλλήψεων και βασανισμού στελεχών της από τις δυνάμεις του Αμπάς στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντάς της «όνειδος» που χαράζει ανεξίτηλα εκείνους που τις διατάσσουν και τις εφαρμόζουν.

Η οργάνωση κάλεσε τους παλαιστινίους πολίτες να απομακρύνουν τα παιδιά από τους δρόμους για να μην δυσχεράνουν τις επιχειρήσεις των μαχητών της αντίστασης, εξηγώντας ότι οι Ισραηλινές Κατοχικές Δυνάμεις (ΙΚΔ) δεν διαχωρίζουν τα παιδιά απ’ τους ενόπλους σε περίοδο πολέμου.

Τέλος, η Χαμάς κάλεσε επειγόντως τους άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες, καθώς και τη διεθνή κοινότητα να χαλιναγωγήσουν τις σφαγές των ΙΚΔ εναντίον των παλαιστινίων πολιτών, υποσχόμενη παράλληλα ότι το αίμα των μαρτύρων δεν χύνεται μάταια και ότι στο τέλος, θα νικήσει η παλαιστινιακή αντίσταση.

Από την πλευρά του, ο Abu Obaida, εκπρόσωπος τύπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Κασάμ, δήλωσε ότι το διάταγμα του Αμπάς «δεν αξίζει ούτε το μελάνι με το οποίο γράφτηκε».

Η Ισλαμική Τζιχάντ επίσης απέρριψε το διάταγμα και το χαρακτήρισε «μάταιο» επειδή καλεί τον παλαιστινιακό λαό να βάλει στην άκρη τα όπλα ενώ οι ΙΚΔ συνεχίζουν να τον δολοφονούν και να κατέχουν τα εδάφη του.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Λωρίδα της Γάζας, Dawood Abu Shehab, δήλωσε ότι ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός, άσχετα με τις πολιτικές του οριοθετήσεις, αποτελεί στόχο του Ισραήλ που δεν ξεχωρίζει Φατάχ, Χαμάς ή Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Γι’ αυτό κάλεσε όλα τα ένοπλα κινήματα των οργανώσεων της παλαιστινιακής αντίστασης να προετοιμαστούν για έναν νέο γύρο ένοπλης αντιπαράθεσης με το «σιωνιστή εχθρό που δεν ξέρει άλλη γλώσσα, παρεκτός εκείνην της βίας».

Εκπρόσωπος τύπου της Φατάχ, ο Dr. Jamal Nazzal, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση εκ μέρους της οργάνωσης ως απάντηση στην ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας:

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι τώρα έτοιμο να χρησιμοποιήσει την «κατάληψη» της Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς ως άλλοθι για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του εναντίον των πολιτών μας στην περιοχή.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να πράξουν το μέγιστο δυνατό για να παρακολουθήσουν στενά, να ξεσκεπάσουν και να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση εις βάρος Παλαιστινίων, εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Εμείς στη Φατάχ απορρίπτουμε κάθε μορφή ισραηλινής επέμβασης στα εσωτερικά παλαιστινιακά ζητήματα και καλούμε όλους τους Παλαιστινίους να απορρίψουν τα μέτρα που έλαβε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Τα ονόματα των νεκρών (μέχρι στιγμής)

  • -Deib Said Jundiyah, 9
  • -Ezz-Dine Jindyia, 12
  • -Izzedeen Sa’id Jundeya, 14
  • -Ahmad Ayyad Hilles, 16 (Φατάχ, Ταξιαρχίεςαλ-Άκσα)
  • -Yusef Kamal El-Manasra 18 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Mashmoud El-Sha'aer, 19 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Yousef Khalil Juha, 22
  • -Hazem Eyad Jundeya, 23 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Deya Mohammad Abu Daqqa, 24 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Husam Abdallah Abu To’ema, 24 (Χαμάς, Ταξιαρχίεςαλ-Κασάμ)
  • -Anan Abdel Aziz El-Ar’eer, 24 (Χαμάς, Ταξιαρχίεςαλ-Κασάμ)
  • -Mahmoud Abdul-Fattah, 25
  • -Nafez Mahmoud Hilles 27 (Φατάχ, Ταξιαρχίεςαλ-Άκσα)
  • -Sami Kamal El-Manasra, 28 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Ra’ed Amin Abu Fannouna, 32 (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)
  • -Zakaria At Tatar (ΙσλαμικήΤζιχάντ, Ταξιαρχίεςαλ-Κουντς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: