Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Free Gaza – Ελεύθερη Γάζα

Free GazaΕλεύθερη Γάζα

Όλο το υλικό προέρχεται από το site:

http://www.freegaza.org

επικοινωνία: friends@freegaza.org

2007: Εδώ και σαράντα χρόνια «Το 2007 σηματοδοτεί την 40ή επέτειο του Πολέμου των Έξι Ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ισραηλινός στρατός ανέλαβε το στρατιωτικό έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ… Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και περισσότερα από 60 ψηφίσματα του ΟΗΕ».

-Enough! Occupation

Δήλωση Αποστολής

Θέλουμε να σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας. Θέλουμε να ταρακονίσουμε τη διεθνή συνείδηση για τον σαν φυλακή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να πιέσουμε τη διεθνή κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική κυρώσεων και να σταματήσει την υποστήριξή της προς τη συνεχιζόμενη Ισραηλινή κατοχή. Θέλουμε να υπεραμυνθούμε του δικαιώματος της Παλαιστίνης να καλωσορίζει τους διεθνείς ως επισκέπτες, ως παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια, ως δημοσιογράφους, και ούτω καθ’ εξής.

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε αυτοί οι παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια και οι δημοσιογράφοι. Διαθέτουμε χρόνια εμπειρίας εθελοντισμού στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη κατόπιν πρόσκλησης Παλαιστινίων. Αλλά τώρα, λόγω της έντασης του κλοιού της παράνομης Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, πολλοί από μας είναι σχεδόν αδύνατον να εισέλθουμε στη Γάζα και σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων αρνούνται επίσης την είσοδο στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη. Παρά τη μεγάλη αναγκαιότητα της δουλειάς μας, η Ισραηλινή Κυβέρνηση δεν μας επιτρέπει να μπούμε για να τη φέρουμε σε πέρας.

Είμαστε όλων των ηλικιών και προερχόμαστε από διάφορα περιβάλλοντα. Πίσω στην πατρίδα είμαστε δάσκαλοι, γιατροί, μουσικοί, γραμματείς, γονείς, παππούδες, δικηγόροι, φοιτητές, αγωνιστές, ηθοποιοί, δραματουργοί, πολιτικοί, τραγουδιστές-στιχουργοί, σχεδιαστές ιστοσελίδων, σύμβουλοι διεθνούς εκπαίδευσης, ακόμη κι ένας πρώην εργαζόμενος στη βιομηχανία του Χόλυγουντ κι ένας πιλότος. Είμαστε από τη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία, την Αμερική, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και αλλού.

Τι πρόκειται να κάνουμε;

Προσπαθήσαμε να εισέλθουμε στην Παλαιστίνη από το έδαφος. Προσπαθήσαμε από αέρος. Τώρα σοβαρευόμαστε. Παίρνουμε το πλοίο.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007:

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν, αλλά ελπίζουμε πως όχι!)

Απρίλιος

16 Απριλίου Έναρξη της Καμπάνιας!

Μάιος

Ιούνιος

9 Ιουνίου Η συμμαχία ENOUGH! (ΦΤΑΝΕΙ) διοργανώνει μεγάλη εθνική διαδήλωση και συναυλία στο Λονδίνο το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2007 – τη διεθνή ημέρα δράσης για την 40ή επέτειο με το σύνθημα: «Ο Κόσμος Λέει Όχι στην Ισραηλινή Κατοχή»

Ιούλιος

Αύγουστος

• Το πλοίο αναχωρεί από την Αλεξάνδρεια

• Το πλοίο επιβιβάζει από την Κύπρο

• Το πλοίο εισέρχεται στα ύδατα της Γάζας

Συμμετοχή!

Εξεύρεση πόρων

Κάντε δωρεά στο Free Gaza

Η Καμπάνια Free Gaza χρειάζεται επειγόντως την οικονομική σας υποστήριξη –και μάλιστα γενναία- για να πληρώσει τα σκάφη, τον εξοπλισμό και τις προμήθειες που θα χρησιμοποιηθούν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα αυτοχρηματοδοτηθούν, αλλά για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, θα χρειαστούμε αρκετούς πόρους.

Για να κάνετε δωρεά που εκπίπτει του φόρου μέσω του χορηγού μας, Κέντρο Πρόνοιας των Παλαιστινίων Παιδιών, στείλτε τσεκ στο:

PCWF - Gaza Human Rights 201 W. Stassney #201 Austin, Texas 78745

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το PayPal.com, να κάνετε click στο "send money" και να συμπληρώσετε donate@freegaza.org, και μετά το ποσό των χρημάτων που στέλνετε. Για μεγαλύτερες διαδικτυακές χορηγίες, και/ή για αφορολόγητες διαδικτυακές χορηγίες, επισκεφθείτε το www.pcwf.org και κάντε click στη σελίδα SPONSOR A CHILD. Γράψτε BREAKTHESIEGE στη δωρεά σας – Θα αποδοθεί στη δράση του πλοίου.

Τέλος, μπορείτε να αυξήσετε τη δωρεά σας οργανώνοντας μία εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων (στην οποία οι κατά τόπους ομάδες αλληλεγγύης/ειρήνης/ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Παλαιστίνη ενδεχομένως να μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ομιλητή ή ταινία για προβολή), ή ζητώντας από την οργάνωσή σας ή την εκκλησία σας να δωρίσει ένα ποσό χρημάτων. Θα χαρούμε να συμβάλλουμε προσφέροντας ομιλητές όπου και όποτε είναι εφικτό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δωρεές και τη συγκέντρωση πόρων επικοινωνήστε με το donate@freegaza.org.

Επιβιβαστείτε

Πιθανά να μπορείτε να καταλάβετε μία από τις εναπομείνασες θέσεις του πλοίου Σπάμε την Πολιορκία. Ωστόσο, αν έχετε τη δυνατότητα να εισέλθετε στην Παλαιστίνη μέσω των ελεγχόμενων από το Ισραήλ συνόρων από ξηράς ή αέρος, για να προσφέρετε εκεί εθελοντική εργασία, θα σας ζητούσαμε να προτάξετε αυτό. Η πολιτική του Ισραήλ να γράφει στη «μαύρη λίστα» γνωστούς εργαζόμενους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και παρεμφερείς διεθνείς εθελοντές σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη τέτοιων ανθρώπων εκεί και η συμμετοχή στο σχέδιο Σπάμε την Πολιορκία ενδέχεται να σας καταχωρίσει στη μαύρη λίστα χωρίς να μπορέσετε να εισέλθετε ποτέ στην Παλαιστίνη. Παρακαλώ δείτε τις πληροφορίες στο τέλος αυτής της σελίδας σχετικά με ομάδες με τις οποίες μπορείτε να επικοινωνήσετε για να συνεργαστείτε.

Εάν σας έχουν ήδη αρνηθεί την είσοδο, πιστεύετε ότι μπορεί να διαθέτετε ικανότητες που θα χρειαστούμε εν πλω, ή αισθάνεστε ότι η παραπάνω δήλωση δεν σας αφορά, παρακαλούμε επικοινωνήστε για να ρωτήσετε για θέσεις. Η κατοχή αντίστοιχων εμπειριών θεωρείτε πολύ σημαντική. Πιθανά να υπάρξουν επιλογές για την επιβίβαση σ’ ένα επόμενο πλοίο – γνωστοποιήστε το μας αν ενδιαφέρεστε.

Μέσα Ενημέρωσης & Βοήθεια στις Δημόσιες Σχέσεις

Αυτή ενδεχομένως να είναι η πιο ζωτική δουλειά για το σύνολο του σχεδίου Σπάμε την Πολιορκία και αν θέλετε να ασχοληθείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε– οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκεστε!

Ακόμη κι ένας μεμονωμένος άνθρωπος μπορεί να διαδώσει μεγάλο φάσμα πληροφόρησης στο διαδίκτυο, ή κάποιος χωρίς υπολογιστή να είναι σε θέση να γράψει στις δικές του/της τοπικές εφημερίδες και να τηλεφωνήσει-μιλήσει στο ραδιόφωνο. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε ένα σύνδεσμο με αυτή τη σελίδα στην υπογραφή του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

‘Η πιθανά να θέλετε να τυπώσετε και να διανείμετε ένα από τα φυλλάδιά μας στην περιοχή σας. Αυτός θα ήταν ένας ακόμη εξαιρετικά χρήσιμος ρόλος που θα μπορούσατε να παίξετε βοηθώντας στην υλοποίηση του ταξιδιού.

ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ DOWNLOAD:

Έγχρωμο Φυλλάδιο: Adobe PDF, 11 MB

Ασπρόμαυρο Φυλλάδιο: Adobe PDF, 11 MB

(απλά ανοίξτε το και σώστε το στην επιφάνεια εργασίας – δώστε του ένα λεπτό να φορτώσει. ενημερώστε μας αν δεν μπορείτε να το κατεβάσετε).

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:

Αγγλικά: Adobe PDF, 750 KB

Γαλλικά: Adobe PDF, 750 KB

Ιταλικά: Adobe PDF, 750 KB

Γερμανικά: Adobe PDF, 750 KB

Ισπανικά: Adobe PDF, 750 KB

Παρακολουθείστε το Ταξίδι

Όπως με οτιδήποτε συμβαίνει στην Παλαιστίνη, η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξαρτηθεί από τα μάτια ανά τον πλανήτη που θα βρίσκονται πάνω μας. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας και εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω email καθώς προχωράμε, τις οποίες μπορείτε να αναμεταδώσετε ευρύτερα στις δικές σας επαφές – δείτε επίσης πιο πάνω 'ΜΜΕ & PR'.

Δράσεις Αλληλεγγύης

Πολύ θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει αυτό κατά τη διάρκεια του Σπάμε την Πολιορκία. Επικοινωνήστε με την τοπική ομάδα αλληλεγγύης/ειρήνης/ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Παλαιστίνη για να προτείνετε μία, ή να διοργανώσετε τη δική σας, καλέστε τους φίλους σας, στείλτε δελτίο τύπου και δημοσιεύστε τη δική σας κάλυψη στο δίκτυο (βρείτε sites στα οποία να μπορείτε να δημοσιεύσετε δράσεις απ’ όλο τον κόσμο στο indymedia). Ίσως σας φανεί χρήσιμο και το ακόλουθο site για σχεδιασμό δράσεων– http://seedsforchange.org.uk/free/res#pract

Γίνετε εθελοντής στην Παλαιστίνη

Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς προβαίνουν από κοινού σε μη βίαιες άμεσες ενέργειες για τον τερματισμό της Κατοχής. Χρειάζονται κι εσένα. Αυτές οι ομάδες είναι μια καλή αρχή και έχουν επαφές και με άλλες.

• International Womens Peace Service • Christian Peacemaker Teams • International Soldarity Movement • The Tel Rumeida Project • Palestine Solidarity Project

Πληροφορίες για τη Γάζα:

πληροφόρηση για την τωρινή κατάσταση στη Γάζα (Btselem.org)

επιπλέον πληροφόρηση (Al Mezan center for human rights)

Κανόνες δικαίου που παραβιάζει η Ισραηλινή Κατοχή

Ιστορία:

«Αποτελούμενη μόνο από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα η Λωρίδα της Γάζας διαθέτει πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 750.000 είναι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες. Πάνω από το 40% του πληθυσμού, ή το 55% του καταγεγραμμένου προσφυγικού πληθυσμού, ζει σε οκτώ εξαιρετικά πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ενώ συνιστά μόνο το ένα έκτο της Δυτικής Όχθης από άποψη έκτασης, η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί πατρίδα περίπου του 41% του συνδυαστικού πληθυσμού. Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι άθλιες. Ελλιπείς υποδομές, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη, λιγοστοί φυσικοί πόροι και επιπλέον οι συνέπειες περισσότερων από 27 χρόνων κατοχής έχουν μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια κοσμοβριθή αστική περιοχή. Γεμάτη φτώχεια, κακές περιβαλλοντικές συνθήκες υγιεινής, χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ελάχιστες κανονικές ευκαιρίες εργασίας και εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή γυναικών στην εργατική δύναμη μεταξύ άλλων, όλα αυτά έχουν συμβάλει στην απουσία βασικών πολιτισμικών, κοινωνικών, οικονομικών και αστικών δικαιωμάτων και στην απουσία συνείδησης αυτών των δικαιωμάτων».

-Al-Dameer Association for Human Rights Gaza

Από το 2000, οι Ισραηλινές αρχές έχουν αρνηθεί την είσοδο στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη σε εκατοντάδες διεθνείς που θέλουν να εργαστούν σε οργανώσεις λαϊκής βάσης όπως τις International Solidarity Movement, Christian Peacemaker Teams, International Womens Peace Service, και πολλές άλλες ΜΚΟ που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στον κατεχόμενο αστικό πληθυσμό.

-Access For Peace in the Middle East

Επικοινωνήστε με το freegaza.org:

friends@freegaza.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: