Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Η Γάζα Υπό Ισραηλινά Πυρά

Η Γάζα Υπό Ισραηλινά Πυρά

Δελτίο Τύπου

27.6.2007

Από χθες το βράδυ και μόλις μία μέρα μετά την πολύφερνη σύνοδο του Σαρμ ελ Σεΐκ οι Ισραηλινές Κατοχικές Δυνάμεις επιτίθενται στη Λωρίδα της Γάζας –στο Καν Γιουνίς και στη γειτονιά Shijaeyya- με τανκς Μερκάβα, ελικόπτερα Απάτσι και F16. Αντί να στείλουν την υποσχεθείσα «ανθρωπιστική βοήθεια» στο λαό της Γάζας, όπως αποφάσισαν οι ηγέτες στο Σαρμ ελ Σεΐκ, το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 10 πολίτες, μεταξύ αυτών ένα 10χρονο παιδί.

Καταδικάζουμε με τον πιο σκληρό τρόπο αυτά τα επονείδιστα εγκλήματα και απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία να ασκήσουν πιέσεις στις κυβερνήσεις τους να διακόψουν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ και να επιβάλουν εναντίον του κυρώσεις για τα 40 χρόνια της στρατιωτικής κατοχής της Παλαιστίνης. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους να προστατέψουν τον παλαιστινιακό λαό απ’ αυτήν τη στυγερή επιθετικότητα και να θέσουν άμεσα τέρμα στη συνεχιζόμενη ισραηλινή πολιτική της συλλογικής τιμωρίας.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων των Ισραηλινών Κατοχικών Δυνάμεων στη Λωρίδα καθώς και του αποκλεισμού και της απομόνωσής της, που οξύνουν μια ήδη απελπιστική ανθρωπιστικά κατάσταση μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Εθνικό Μποϊκοτάζ του Απαρτχάιντ Ισραήλ-Γάζα

Ένωση Ένα Δημοκρατικό Κράτος

Ένωση Πανεπιστημιακών Καθηγητών Επικοινωνία:

+972 599 880608 + 972 599 441766 + 972 599 322636

Δεν υπάρχουν σχόλια: