Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Κίνημα Ελεύθερη Γάζα

Σαλπάροντας για να Σπάσουμε την Πολιορκία της Γάζας

Αυτό το καλοκαίρι – σαράντα χρόνια μετά την Ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας – διεθνείς, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί πολίτες θα αποπλεύσουν για τη Γάζα για να προκαλέσουν τον ισραηλινό έλεγχο και την απομόνωση του 1,4 εκατομμυρίου Παλαιστινίων που ζουν εκεί. Το σχέδιο έχει στόχο να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των λαών του κόσμου, που έχουν γυρίσει τις πλάτες τους σ’ ένα λαό του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία και η ίδια η ύπαρξη θυσιάζονται στην πολιτική σκοπιμότητα.

Το Ισραήλ λέει ότι η Γάζα δεν είναι πλέον κατεχόμενη, ωστόσο αρνείται στους Παλαιστινίους την πρόσβαση στην εργασία, στη μετακίνηση, στους επισκέπτες, στο εμπόριο, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ιατρική περίθαλψη. Ο στρατός του έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια υπαίθρια φυλακή που ελέγχεται από αέρος, από το έδαφος και από τη θάλασσα. Λόγω δρακόντειων περιορισμών στην πρόσβαση στον έξω κόσμο, οι Παλαιστίνιοι ζουν στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής. Ύστερα από 40 χρόνια βάναυσης ισραηλινής κατοχής, έφτασε ο καιρός η Γάζα να απελευθερωθεί.

Επιλέγουμε να μην περιμένουμε πια τα Ηνωμένα Έθνη να εφαρμόσουν τα ψηφίσματά τους, τον κόσμο να πράξει το ανθρωπιστικό του καθήκον, ή το Ισραήλ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνει η Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης. Επιλέγουμε να δράσουμε για τα δικαιώματα αυτά ως ελεύθεροι άνθρωποι και να διακηρύξουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό λαό.

- Δεν θα καθόμαστε άπραγοι ενόσω το Ισραήλ πολιορκεί τη Γάζα και αρνείται στους Παλαιστινίους τον έλεγχο των ίδιων των συνόρων τους.

- Δεν θα αποδεχτούμε ότι οι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι της Γάζας είναι παγιδευμένοι και λιμοκτονούν περιστοιχισμένοι από ένα τείχος 8 μέτρων.

- Δεν θα καθόμαστε άπραγοι ενόσω αυτοί οι πολίτες τρομοκρατούνται από βομβαρδισμούς, εισβολές και απαγωγές από τον ισραηλινό στρατό.

Δεν θα περιμένουμε το Ισραήλ να επιτρέψει στη Γάζα να είναι ελεύθερη. Γι’ αυτό επιλέγουμε να αποπλεύσουμε σ’ αυτή την πολιορκημένη περιοχή και να προκαλέσουμε το Ισραήλ επειδή έχει φυλακίσει τους Παλαιστινίους, ενώ υποκρίνεται στον κόσμο ότι είναι ελεύθεροι. Επιλέγουμε τη μη βίαιη αντίσταση των πολιτών ενάντια στις άδικες πολιτικές της κατοχής για να δείξουμε ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην αντίσταση ενάντια στην αδικία.

Για το λόγο αυτό ζητάμε την υποστήριξη σας και τη συμμετοχή σ’ αυτή την έκφραση έγνοιας και αλληλεγγύης είτε παίρνοντας μέρος ή συνεισφέροντας οικονομικά σ’ αυτό το ταξίδι.

Για online χορηγίες ή για αποστολή επιταγών πηγαίνετε στο www.pcwf.org και πατήστε στη σελίδα SPONSOR A CHILD

Στη δωρεά σας γράψτε BREAKTHESIEGE. Θα αποδοθεί στη δράση του πλοίου

Κίνημα Ελεύθερη Γάζα

Ιστοσελίδα: www.freegaza.org Email: friends@freegaza.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε:

EU: Ισπανία: +34.93.441.70.79 Βρετανία +44.77.39.14.70.95

Ισραήλ: +972.546.327.736. Λίβανος: + 00.96.13.812.393

ΗΠΑ: Τέξας: 01-512-779-6115 Καλιφόρνια: 01-510-236-533 Μεσοδυτικά: 01-816-805-7133

Δεν υπάρχουν σχόλια: