Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Επίθεση εποίκων σε διεθνείς ακτιβιστές στη Χεβρώνα

Τελ Ρουμέιντα, Χεβρώνα

Το Σάββατο 19 Μαϊου, στις 14.30 το μεσημέρι ομάδα 6 Ισραηλινών εποίκων, ηλικίας 15-17 ετών, επιτέθηκε εναντίον μικρών Παλαιστινίων και δύο ατόμων που δραστηριοποιούνται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Τρούντι από τη Γερμανία και το Γιώργο από την Ελλάδα.

Οι νεαροί έποικοι ερχόμενοι από τον παράνομο εποικισμό του Τελ Ρουμέιντα διασταυρώθηκαν με ομάδα Παλαιστίνιων παιδιών και άρχισαν να τα παρενοχλούν και να τα σπρώχνουν. Οι δύο διεθνείς τους ακολούθησαν λίγο παρακάτω, κοντά στον παράνομο εποικισμό του Μπέιτ Χαντάσσα. Στο σημείο αυτό οι έποικοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και όταν ο Γιώργος άνοιξε την κάμερα και άρχισε να βιντεοσκοπεί, οι έποικοι του επιτέθηκαν από την πίσω πλευρά.

«Με χτύπησαν αρκετές φορές στο κεφάλι και μετά έπεσα κάτω. Στη συνέχεια, οι έποικοι άρχισαν να με κλωτσούν ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος. Έσπασαν την κάμερά μου και προσπάθησαν να την κλέψουν. Ο ισραηλινός στρατιώτης, που στεκόταν μπροστά μου, φώναξε στους εποίκους αλλά εκείνοι δεν σταμάτησαν την επίθεση» καταγγέλλει ο Γιώργος.

«Όταν πήγα να βοηθήσω το Γιώργο οι έποικοι τον κλώτσησαν και έπεσε στο έδαφος, και τότε δύο απ’ αυτούς επιτέθηκαν σε εμένα. Με κλώτσησαν στο στομάχι. Ήταν μεγάλα αγόρια 15 - 17 χρονών. Άρχισα να ουρλιάζω. Οι έποικοι δεν έφυγαν ούτε όταν φώναξαν οι στρατιώτες. Έφυγαν μόνο όταν είδαν την αστυνομία να φτάνει» αναφέρει η Τρούντι, από τη Γερμανία.

Η ισραηλινή αστυνομία μετέφερε το Γιώργο και την Τρούντι στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν αναφορά. Ο Γιώργος ωστόσο αισθανόταν έντονες ζαλάδες και πόνους και ζήτησε από την αστυνομία να τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. Η αστυνομία αρνήθηκε και τους άφησε έξω από το τμήμα από όπου οι δύο διεθνείς πήραν ταξί για το νοσοκομείο. Στις 15.00 έφτασαν στο Αλ Άχλι., όπου και εξετάστηκαν από γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: