الجبهة الديمقراطية لتحرير فلسطين | الرقـــم : |
THE DEMOCRATIC FRONT FOR THE LIBERATION OF | التاريــخ : 2007/7/7 |
Η κρίση κορυφώθηκε με την προσφυγή στα όπλα για την επίλυση των εσωτερικών διαφορών και μια σκόπιμη βίαιη επικράτηση στον ανταγωνισμό για την εξουσία από τις ένοπλες δυνάμεις και τις συνακόλουθες επαίσχυντες πράξεις, ξένες προς τις παραδόσεις και τα ήθη του λαού μας. Αυτές οι ενέργειες συνιστούν υπέρβαση των κόκκινων γραμμών, καταβαράθρωση των γεφυρών του εθνικού διαλόγου και απομάκρυνση από τη νομιμότητα και τις αρχές και τα πρότυπα της δημοκρατίας.
Αλλά η πικρία που προκλήθηκε από το διχασμό δεν θα πρέπει να υποσκελίσει τον καταστροφικό κίνδυνο που ενέχεται στη συνεχιζόμενη παλαιστινιακή διάσπαση και τον πολιτικό και θεσμικό διαχωρισμό μεταξύ Δυτικής Όχθης και Γάζας και οδηγεί στην αποδυνάμωση του παλαιστινιακού εθνικού αγώνα και σε μια παραμορφωμένη εικόνα της καταστροφής των επιτευγμάτων του.
Η παράταση αυτής της κατάστασης ανοίγει διάπλατα την πύλη σε διάφορες μορφές εξωτερικής επέμβασης στα εσωτερικά παλαιστινιακά ζητήματα και ξυπνά εποχές κηδεμονίας και αναχαίτισης και εγκάθετων και οδηγεί στη σταδιακή εξάλειψη της νομιμότητας δημιουργώντας ρήγμα στη μοναδικότητα της παλαιστινιακής εκπροσώπησης και διαλύει την ανεξαρτησία. Τροφοδοτεί τον ισχυρισμό του Ισραήλ αναφορικά με την απουσία ενός παλαιστινίου ετέρου και του δίνει το πρόσχημα να κλιμακώσει την επίθεση και να επιδείξει απείθεια προς τις εντολές της διεθνούς νομιμότητας και να αποφύγει τις προϋποθέσεις της επίλυσης.
Η έξοδος απ’ αυτή την τραγική κατάσταση είναι κύρια προτεραιότητα για κάθε Παλαιστίνιο που ενδιαφέρεται για το μέλλον της εθνικής υπόθεσης. Αυτό επιτάσσει την εγκατάλειψη των λογιστικών στόχων των επιμέρους συμφερόντων και την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και της κοντόφθαλμης οπτικής προς όφελος της λογικής και του υψηλού εθνικού συμφέροντος.
Κάθε λύση της τωρινής κρίσης απαιτεί μια εθνική συναίνεση που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το διάλογο. Και να μην γίνει αυτός ο διάλογος αυτοσκοπός ή να μετατραπεί σε προκάλυμμα για να δημιουργηθεί ένα τετελεσμένο επιβεβλημένο με την ισχύ των όπλων, πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η επιτυχία να εξαλείψει τις συνέπειες της στρατιωτικής επικράτησης στη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να αποκλειστεί η φόρμουλα που κυριαρχείται από τον διμερή διάλογο που μετατρέπεται σε παζάρι για το μοίρασμα και την αναδιανομή της εξουσίας. Η υιοθέτηση ενός περιεκτικού εθνικού διαλόγου πρέπει να διασφαλίσει την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών ιδεολογιών, των παλαιστινίων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων και των θεσμών της κοινωνίας πολιτών.
Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προτείνει τα ακόλουθα τέσσερα σημεία-πλαίσιο για τη διαμόρφωση της βάσης ενός εποικοδομητικού διαλόγου με στόχο την εξεύρεση τρόπων άρσης του αδιεξόδου:
Πρώτον: Εξάλειψη των συνεπειών της στρατιωτικής λύσης που επιβλήθηκε από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανατρέποντας τη δημοκρατική επιλογή και εργασία για την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και του πολιτικού πλουραλισμού, διαλύοντας την ντε φάκτο κυβέρνηση στην περιοχή.
Δεύτερον: Δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης, που θα αντικαταστήσει τη 12η κυβέρνηση που σχημάτισε ο Πρόεδρος Αμπού Μάζεν, στη βάση των συνταγματικών του εξουσιών υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, που θα αποτελείται από εθνικές φυσιογνωμίες πέρα και πάνω από την πόλωση και υπό την προεδρία ενός ανεξάρτητου προσώπου που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη κατόπιν συμφωνίας όλων. Απαιτείται η μεταβατική κυβέρνηση, μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, να εργαστεί για την επιβολή της ασφάλειας και της τάξης σε όλα τα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής, την αποκατάσταση της ενότητας των επίσημων θεσμών της αρχής στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και τη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή στον λαό ως πηγή εξουσιών και νομιμότητας.
Τρίτον: Τροποποίηση του εκλογικού νόμου με την υιοθέτηση του συστήματος της πλήρους απλής αναλογικής εκπροσώπησης και διεξαγωγή νέων προεδρικών και νομοθετικών εκλογών, ως έναν ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο εξόδου από την κρίση μέσω της απεύθυνσης στο λαό για να επιλυθούν οι διαφορές με τη δική του ελεύθερη βούληση.
Τέταρτον: Ενεργοποίηση και ανάπτυξη της ΟΑΠ, του μοναδικού νόμιμου εκπροσώπου του παλαιστινιακού λαού και της προσαγόρευσης της παλαιστινιακής νομιμότητας, με βάση τη Διακήρυξη του Καΐρου και του κειμένου της Εθνικής Συμφωνίας και εκ νέου οικοδόμηση των θεσμών της σε δημοκρατικά θεμέλια σε συνάρτηση με ελεύθερες εκλογές για το νέο Εθνικό Συμβούλιο, στη χώρα και στο εξωτερικό και όπου αλλού είναι εφικτό στους τόπους προσφυγιάς και στη Διασπορά, στη βάση της πλήρους απλής αναλογικής εκπροσώπησης και εφαρμογή των αποφάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου και τέλος διενέργεια εκλογών σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας πολιτών ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των μαζών των προσφύγων στη Διασπορά στην υπόθεσή τους για την εθνική αυτοδιάθεση ώστε να διασφαλιστεί το ιερό τους δικαίωμα της επιστροφής στα σπίτια και στις περιουσίες τους και άλλα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προτρέπει το λαό μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και όλες τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες και τους θεσμούς της κοινωνίας πολιτών και όλους τους αξιότιμους ανθρώπους του λαού μας στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, και στη Λωρίδα της Γάζας, να δράσουν με σκοπό να τερματιστεί αυτή η καταστροφική ροπή προς τον όλεθρο και να προστατευτεί το εθνικό σχέδιο, με σκοπό να ξεκινήσει ένα λαϊκό κίνημα που θα πιέσει για την ανάγκη όλοι να συμβιβαστούν και να χτίσουν αυτά τα τέσσερα σημεία ειρηνικής και δημοκρατικής λύσης της τωρινής κρίσης με σκοπό να επανακτήσουμε την ενότητα και τη συνοχή μας απέναντι στην κατοχή του έθνους μας και για την επίλυση και την απόδοση των εθνικών μας δικαιωμάτων της ανεξαρτησίας και του επαναπατρισμού.
Πολιτικό Γραφείο
D.F.L.P.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου