Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Συντονιστική συνάντηση της 18ης Απριλίου στη Ραμάλα

Περίληψη της συντονιστικής συνάντησης της 18ης Απριλίου στη Ραμάλα μεταξύ των:

Εθνικές και Ισλαμικές δυνάμεις

Καμπάνια Ενάντια στο Τείχος

Εθνική Επιτροπή για την Τίμηση της 59ης Επετείου της Παλαιστινιακής Νάκμπα

Εθνική Συμμαχία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Δίκτυο Παλαιστινιακών ΜΚΟ

Ένωση Οργανώσεων Βάσης της Αραβικής Κοινωνίας (Ittijah)

Αποφασίστηκε ότι οι παραπάνω θα αναλάβουν την ευθύνη για την ενοποίηση και το περιεχόμενο των εθνικών και λαϊκών δράσεων που σχετίζονται με:

Την εκδήλωση μνήμης της 40ης επετείου της κατάληψης της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ,

Τη δραστηριοποίηση της λαϊκής αντίστασης εναντίον των εβραϊκών εποικισμών και του Τείχους,

Την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ από τα ισραηλινά μέτρα με στόχο την «ιουδαιοποίηση» της ιερής πόλης και την απομόνωσή της από τις γύρω παλαιστινιακές περιοχές,

Την προετοιμασία και το συντονισμό των εκδηλώσεων μνήμης για την 59η επέτειο της Νάκμπα.

Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες τόνισαν:

Πρώτον: Την ανάγκη για την αταλάντευτη τήρηση των παλαιστινιακών εθνικών αρχών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, κυρίως για το δικαίωμα της επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους σύμφωνα με το Ψήφισμα 194 της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ, που είναι η ουσία και το κέντρο του παλαιστινιακού αγώνα και ένα ιερό δικαίωμα που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Δεύτερον: Ότι οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ και του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δεν πετυχαίνουν τίποτα στην πράξη και ότι οι θέσεις και η πολιτική των διπλών μέτρων και σταθμών της αμερικανικής κυβέρνησης είναι απολύτως απορριπτέα. Συνεπώς η κατάσταση απαιτεί ενιαία πίεση στη διεθνή κοινότητα να συγκαλέσει μια διεθνή σύνοδο και να διασφαλίσει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Τρίτον: Την έκκλησή τους προς τη διεθνή κοινότητα γενικά και τα αραβικά κράτη ειδικότερα, να σπάσουν το άδικο εμπάργκο που επιβλήθηκε στον παλαιστινιακό λαό, να εργαστούν για την απελευθέρωση των παλαιστινίων φυλακισμένων και κρατούμενων στις ισραηλινές φυλακές και να αναπτύξουν ικανούς μηχανισμούς για την άνευ όρων υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού. Αρνούμαστε όλους τους όρους για την απελευθέρωση των παλαιστινίων κρατούμενων και καλούμε την παλαιστινιακή ηγεσία να διασφαλίσει ότι η όποια ανταλλαγή κρατουμένων θα περιλαμβάνει όλους τους αρρώστους, τις γυναίκες και τα παιδιά που κρατούνται, καθώς και τους παλαιστίνιους ηγέτες που έχουν περάσει πολλά χρόνια στην ισραηλινή απομόνωση.

Τέταρτον: Μια προειδοποίηση του κινδύνου που εμπεριέχει η εμπλοκή με τα ισραηλινά αιτήματα και τους όρους για την αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας της Αραβικής Συνόδου. Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να τερματίζει την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, να προβλέπει την παλαιστινιακή ανεξαρτησία στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ιερουσαλήμ, και να διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους.

Πέμπτον: Την αναγκαιότητα παροχής προστασίας στους παλαιστίνιους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν τραγικές μορφές δίωξης, συμπεριλαμβανομένων των αυθαίρετων δολοφονιών και των εκτοπίσεων, στα χέρια της διεφθαρμένης πολιτοφυλακής του Ιράκ.

Έκτο: Την ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τη Βρετανική Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων για την απόφασή της να μποϊκοτάρει τα ισραηλινά προϊόντα ως απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη να προπαγανδιστεί παγκοσμίως το μποϊκοτάζ και να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Έβδομο: Την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να τερματιστεί το καθεστώς χάους και ανομίας στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και να διασφαλιστεί η ισχύς του νόμου και να επισπευτεί η απελευθέρωση του απαχθέντα βρετανού δημοσιογράφου Alan Johnson.

Όγδοο: Αλληλεγγύη και υποστήριξη στον Azmi Bishara: την ανάγκη διοργάνωσης μιας πλατιάς λαϊκής καμπάνιας στην Παλαιστίνη και στο εξωτερικό για να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Bishara ενάντια στην επαχθή καμπάνια του Ισραήλ που έχει στόχο να πνίξει τον ίδιο, τους συναγωνιστές του και το λαό μας στην Παλαιστίνη του 1948.

Δεν υπάρχουν σχόλια: