Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Ανταπόκριση από το Bilin

«Χτες (20 Απριλίου) στην πορεία, μόλις τελείωσε η συνέντευξη τύπου του υπουργού Ενημέρωσης Μουσταφά Μπαργούτι, ένας Πορτορικάνος, από αυτούς που έδιωξαν τους Βορειοαμερικάνους από το Vieques ήρθε από την ισραηλινή πλευρά του τείχους, από τον εποικισμό και αιφνιδιάζοντας τους φαντάρους σκαρφάλωσε, σαν άλλος Γλέζος σ’ ένα τείχος 50 μέτρα και ύψωσε την Παλαιστινιακή σημαία!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε!! Όλος ο κόσμος πανηγύριζε και φώναζε το όνομά του, Tito Κayak, Tito Κayak, Tito Κayak.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν άφησαν τη διαδήλωση να πλησιάσει στο μπλόκο τους. Πάρα πολύς κόσμος χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες (προσωπικά έφαγα τρεις, αλλά είμαι ok). Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα και –για όσους καταφέραμε να τους προσεγγίσουμε- τα ξύλινα γκλομπ των στρατιωτών, αυτά είναι τα χειρότερα. Κι αυτά σε μια πορεία που προφανώς θα πρέπει να υπήρχαν πολύ αυστηρές εντολές από την Επιτροπή Κατοίκων του Χωριού προς τους πιτσιρικάδες να μην προβούν στο συνηθισμένο πετροπόλεμο. Αποτρέψαμε πάρα πολλές συλλήψεις και όσοι συνελήφθησαν μάλλον αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός βέβαια από τον Πορτορικανό…»

Τα παραπάνω μας έστειλε συναγωνιστής που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το International Solidarity Movement (απ’ όπου προέρχεται και η φωτογραφία) ο Tito Κayak ήταν μέχρι και χθες υπό κατ’ οίκον περιορισμό και ενδέχεται να απελαθεί μέσα στο επόμενο διήμερο. Ο Κayak ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία πάνω στον πύργο βιντεοσκόπησης του ισραηλινού στρατού. Ασκήθηκε εις βάρος του το μέτρο της διοικητικής κράτησης, δηλαδή 96 ώρες κράτηση και πιθανή ανανέωση για άλλες 96 …και πάει λέγοντας χωρίς να προσαχθεί στο δικαστήριο. Αυτό είναι σύνηθες για τους Παλαιστίνιους αλλά όχι για τους διεθνείς. Επειδή ο Tito Κayak ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει την Κυριακή από τη Δυτική Όχθη, εικάζεται ότι θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης του και θα τον παραδώσει στρατιωτική συνοδεία στο αεροδρόμιο.

http://www.palsolidarity.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: