Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

Δολοφονία ενόπλου κοντά στη Τζενίν

Πηγές:

Associated Press

Παλαιστινιακό Δίκτυο Ενημέρωσης

www.pnn.ps

Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

http://www.pchrgaza.ps/

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν θανάσιμα την Τρίτη τον 24χρονο παλαιστίνιο ένοπλο Ahmed Hanaishe κοντά στη Τζενίν. Ο στρατός έστησε ενέδρα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Hanaishe μεταξύ Τζενίν και Καμπατίγια, ένα όχημα του έκλεισε το δρόμο και, σύμφωνα με μάρτυρες, μέλη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών τον πυροβόλησαν. Οι τέσσερις συνεπιβάτες του συνελήφθησαν, ο ένας είναι τραυματίας. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι εξαπέλυσε τη θανάσιμη βολή όταν ο Hanaishe τράβηξε όπλο ενώ προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

Ωστόσο σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR) ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο με τα χέρια ψηλά, δύο στρατιώτες τον πλησίασαν και ο ένας τον κλώτσησε στην κοιλιά. Ο οδηγός έπεσε και οι στρατιώτες τον μετέφεραν και τον άφησαν να πέσει σ’ ένα δέντρο στην άκρη του δρόμου. Τότε ένας στρατιώτης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ’ επαφής στο κεφάλι και το στομάχι.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδικάζει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και:

1. Επαναλαμβάνει την καταδίκη των εξωδικαστικών εκτελέσεων που διαπράττει ο Ισραηλινός Στρατός Κατοχής και τονίζει ότι εξυπηρετούν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και απειλούν τις ζωές των Παλαιστινίων πολιτών

2. Καλεί τα Μέρη που έχουν κυρώσει την Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης του 1949 να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη και να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: