Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Βρετανοί δημοσιογράφοι υπερψηφίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ

Πηγή: Jerusalem Post

Το μεγαλύτερο σωματείο δημοσιογράφων της Βρετανίας καταδίκασε την Παρασκευή το Ισραήλ για τις «στρατιωτικές του περιπέτειες» στη Γάζα και τον Λίβανο, κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις και ζήτησε επειγόντως το μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων.

Με 66 ψήφους υπέρ έναντι 54 κατά, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό σωματείο της Βρετανίας (40.000 μέλη) κάλεσε σε «μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων παρόμοιο με εκείνα που επιβλήθηκαν ενάντια στο απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής υπό την καθοδήγηση των σωματείων και (κάλεσε) το Κογκρέσο των Συνδικαλιστικών Ενώσεων να απαιτήσει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ από τη βρετανική κυβέρνηση».

Το ψήφισμα για το μποϊκοτάζ ήταν το τρίτο άρθρο ενός ευρύτερου αντί-ισραηλινού ψηφίσματος που εισηγήθηκε το παράρτημα του νότιου Γιορκσάιρ που καταδίκαζε την «άγρια προμελετημένη επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο» το περασμένο καλοκαίρι και τη «σφαγή των πολιτών στη Γάζα» τα τελευταία χρόνια.

Το ψήφισμα 38 ζητάει επίσης την παροχή υποστήριξης στις μη κυβερνητικές οργανώσεις: Εβραίοι για τη Δικαιοσύνη, Καμπάνια Παλαιστινιακής Αλληλεγγύης και Συμβούλιο για την Πρόοδο της Βρετανό-Αραβικής Κατανόησης.

Κατά το τετραήμερο συνέδριο υπερψηφίστηκαν επίσης η καταδίκη του Γκουντάναμο και η υποστήριξη προς τον Ούγκο Τσάβες.

Για το πλήρες άρθρο επισκεφθείτε: http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1176152800329&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Δεν υπάρχουν σχόλια: