Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Παγκόσμια Μέρα δράσης – 9-10 Ιούνη 2007

Παγκόσμια Μέρα δράσης – 9-10 Ιούνη 2007

Ο κόσμος λέει όχι στην Ισραηλινή Κατοχή!

INCP – Παγκόσμιο Δίκτυο Συντονισμού για την Παλαιστίνη

http://stopthewall.org/worldwideactivism/1393.shtml

Τον Ιούνη του 2007 κλείνουν 40 χρόνια από την έναρξη της Ισραηλινής κατοχής της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν. Στις 9 και 10 Ιούνη, ο λαός της Παλαιστίνης και οι λαοί του κόσμου θα ενωθούν για να πουν ΟΧΙ! στην Ισραηλινή κατοχή.

Επί 40 χρόνια το Ισραήλ κατασκευάζει παράνομους εποικισμούς σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη. Επί 40 χρόνια το Ισραήλ δολοφονεί χιλιάδες Παλαιστίνιους, έχει καταστρέψει 12.000 παλαιστινιακά σπίτια, έχει συλλάβει 650.000 Παλαιστίνιους, έχει καταστρέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ελιές στα παλαιστινιακά εδάφη.

Από το 2002 το Τείχος του Απαρτχάιντ, που χτίζεται σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, έχει στόχο να περικυκλώσει τον Παλαιστινιακό λαό, συμπιέζοντας τους Παλαιστίνιους μέσα σε κουτσουρεμένα Μπαντουστάν και σφραγίζοντας τον ισραηλινό επεκτατισμό. Το Τείχος χωρίζει τους αγρότες από τη γη τους, τους φοιτητές από τα σχολεία τους, τους εργάτες από τις δουλειές τους, τους ανθρώπους από τις κοινότητές τους. Παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που το έκρινε παράνομο, το Τείχος περικυκλώνει τις παλαιστινιακές πόλεις και χωριά στην πλέον μαζική αρπαγή εδαφών τα τελευταία 40 χρόνια. Στον πρόσφατο πόλεμο ενάντια στον Λίβανο, η ισραηλινή μονομέρεια και ο μιλιταρισμός εκτέθηκαν σε όλο τον κόσμο. Το Ισραήλ εξακολουθεί να δημιουργεί «τετελεσμένα γεγονότα» για να διατηρήσει το στρατηγικό έλεγχο στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, να προσαρτήσει γη και να απαλλαγεί από το μη-εβραϊκό πληθυσμό.

Για 40 χρόνια η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει να μην αναγνωρίζει στους Παλαιστίνιους των κατεχόμενων τα διεθνώς εγγυημένα ανθρώπινα δικαιώματα τους για τροφή, νερό, εκπαίδευση, κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών και υγειονομική περίθαλψη. Επιβάλλει ένα σύστημα με τσεκ-πόιντ, κλείσιμο δρόμων, στρατιωτικούς φράκτες, παγίδες και απαγορεύσεις κυκλοφορίας που αφαιρούν από τους Παλαιστίνιους την ελευθερία κινήσεως μέσα και ανάμεσα στις ίδιες τις κοινότητες τους, και, ξανά κατά παράβαση της Συνθήκης της Γενεύης, το Ισραήλ επιβάλλει μαζικές ποινές σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό. Με μαζικές συλλήψεις έχουν φυλακίσει δεκάδες δημοκρατικά εκλεγμένους παλαιστίνιους βουλευτές και υπουργούς. Από το 2000, οι ισραηλινές «στοχευμένες» δολοφονίες, συχνά με βομβαρδιστικά F-16 (που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ) ή πυραύλους από ελικόπτερα, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία 337 Παλαιστίνιων, εκ των οποίων οι 129 δεν ήταν ο στόχος, και πολλοί από τους νεκρούς ήταν παιδιά.

Στην Ιερουσαλήμ και μέσα στο Ισραήλ, από το 1948, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν διοικητικές διακρίσεις και δεν τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην ισότητα και τα πλήρη πολιτικά τους δικαιώματα. Επίσης το Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν βίαια από την πατρίδα τους κατά τον πόλεμο 1947-1948, το διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για επιστροφή.

Πριν από 30 χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν, καταδίκασαν και δεσμεύτηκαν να αντιμάχονται το διεθνές έγκλημα του απαρτχάιντ οπουδήποτε και αν εμφανίζεται. Σήμερα, 12 χρόνια μετά το τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, το Ισραήλ εξακολουθεί να εφαρμόζει ένα σύστημα απαρτχάιντ. Καλούμε για άλλη μια φορά τα Ηνωμένα Έθνη να συνταχθούν μαζί μας για να αναγνωρίσουμε, να καταδικάσουμε και να δεσμευτούμε ότι θα παλέψουμε ενάντια σε αυτά τα απεχθή εγκλήματα. Όπως και στο παρελθόν, αποφασίζουμε ξανά ότι αυτοί που κάνουν αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων κατοχής, το Ισραήλ εξακολουθεί να παραβιάζει δεκάδες διεθνείς νόμους και κανονισμούς των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Και η διεθνής κοινότητα έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτές τις παραβιάσεις. Με οδηγό τις ΗΠΑ, πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν άμεσα συνεργαστεί παρέχοντας υποστήριξη στην ισραηλινή κατοχή και στη μη αναγνώριση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Άλλοι μένουν σιωπηλοί, ή μιλούν πολύ χαμηλόφωνα, αποτυγχάνοντας να πυροδοτήσουν μια σοβαρή παγκόσμια πρόκληση στις ισραηλινές παγκόσμιες παραβιάσεις. Εμείς οργανώνουμε παγκόσμιες μη βίαιες εκστρατείες Μποϊκοτάζ, Απόσυρσης Επενδύσεων και Κυρώσεων, και θα δουλέψουμε με μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκστρατειών, που θα κορυφωθούν σε μια

Παγκόσμια Μέρα Δράσης στις 9 και 10 Ιούνη 2007, υπό τον τίτλο, "Ο Κόσμος λέει όχι στην Ισραηλινή Κατοχή."

Άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη θα ενωθούν εκείνες τις μέρες για να απαιτήσουν το τέλος της κατοχής και την πραγμάτωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένων του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος ίδρυσης ενός ανεξάρτητου, κυριάρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Θα επιμείνουμε οι κυβερνήσεις μας να σταματήσουν να παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη στην παράνομη ισραηλινή κατοχή, αντ’ αυτού να δημιουργήσουν μια νέα εξωτερική πολιτική που θα υποστηρίζει το τέλος τις κατοχής, ίσα δικαιώματα για όλους και μια πλήρη, δίκαια και διαρκή ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: